Cocentaina instal·la noves lluminàries de baix consum en el nucli urbà

L’Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la convocatòria per a la renovació de l’enllumenat públic per sistemes de major eficiència energètica de l’IVACE, ha comunicat que està portant-se a terme el canvi de la il·luminació de diferents carrers del municipi. Aquesta actuació, segons la informació facilitada pel mateix Consistori de la Vila Comtal, s’ha portat a terme durante les últimes setmanes als carrers Sant Francesc, Convent, Miguel Crevea, Pare Torró, Ausiàs March, Literat Azorín, Ben Khanis, Ben Alsahagi i els de la plaça Anselmo Martí.

L’objectiu primordial d’aquesta renovació és aconseguir major eficiència energètica, menys consums, i reduir les emissions de CO2 a l’atmòsfera a fi de protegir el Medi Ambient. La quantitat a la qual ascendeix aquest projecte és de 43.820,48€, amb el canvi de 109 lluminàries, de les quals la potència passarà de 18,37 kw a 8,40 kw al mateix temps que totes elles estan dotades de tecnologia LED «la nostra línia prioritària implica canviar tot l’enllumenat públic a sistema LED en el conjunt la població, va treballant-se progressivament per zones. Així mateix, la finalitat és contribuir a reduir les emissions de CO2 i apostar per evitar un augment dels efectes de l’escalfament global. Portem dues legislatures canviant la llum a tecnologia LED, tant als carrers com als edificis municipals, buscant ser un poble cada vegada més sostenible«, apunta Mariona Carbonell; regidora d’Obres i Serveis en el Consistori de la capital del Comtat.

En la mateixa línia, es portarà a terme la renovació de l’enllumenat públic en una altra zona de la població, al carrer Donants de Sang, Asil, Francisco Ferrer, Vicent Belda i Juan Maria Carbonell. Aquesta inversió serà de 15.000€ amb càrrec al romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Cocentaina i se suma al canvi d’enllumenat que es va dur a terme en altres zones de la població al llarg de tot l’any 2021.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *