Un expert en Ie resta importància a la predicció de ChatGPT sobre la Grossa de Nadal

El 03695 ha sigut protagonista en les últimes setmanes després que la intel·ligència artificial, a través de CHATGPT, prediguera que aquest anava a ser el número agraciat amb la Grossa en el pròxim Sorteig Extraordinari de Nadal. Vicente Botti, director de l’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial, li lleva ferro a la qüestió des d’Alcoi en una jornada sobre precisament intel·ligència artificial celebrada al Campus de la UPV.

L’expert ha assegurat que no ha comprat el número i s’ha mostrat poc confiat amb la predicció. També ha donat la seua opinió sobre aquest tema “tal com funcionen estos models, no crec que tinguen molt èxit en la predicció d’un numerito dels bombos. Igual ens sorprén, però no veig una base científica, tal com funciona Xat GPT, perquè el numere que sale no es basa en els que han eixit en la història“, va comentar sobre aquest tema.

Jornada VRAIN al Campus d’Alcoi

Botti va fer aquestes afirmacions en una jornada organitzada al Campus d’Alcoi de la UPV per l’Institut Universitari Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN). En la mateixa es va mostrar com la Intel·ligència Artificial, a través dels Grans Models Multimodals (LMM),  i el processament de diverses fonts, com la veu, l’àudio o les  imatges, està aplicant-se a col·lectius amb necessitats especials perquè milloren la seua qualitat de vida i optimitzen les seues rutines, a més d’implementar-se en l’àmbit industrial per a la prevenció de riscos i salut laboral.

La trobada, entre altres coses, va comptar també amb simuladors de Realitat Augmentada. En ells persones amb dificultat visual poden reconéixer el seu entorn gràcies a la descripció d’un monocle situat en ulleres 3D a través de la veu. Un altre dels seus usos és informar les persones que han de manipular maquinària complicada dels passos a seguir per a no incórrer en accidents laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *