Un Capità Mudèjar d’avalada trajectòria en la Festa d’Alcoi

Passades les cinc en punt de la vesprada ha arrancat l’Entrada Mora d’Alcoi des del Partidor sent la Filà Mudèjars l’encarregada d’obrir la desfilada per ostentar enguany el càrrec de Capità Moro. I la seua presència al carrer s’ha materialitzat amb un gran desplegament de forces per a acompanyar a Jordi Peidro, fester dels Mudèjars des dels pocs minuts de vida i que assumeix aquesta responsabilitat avalat per una brillant trajectòria en la qual és la seua ‘Filà de tota la vida’.

Mercenaris, Qa’ids, Sidis i Alssids han advertit de l’arribada del màxim representant de les forces mahometanes i han escortat a Pepa Puchades, muller del Capità Moro i a qui ell afectuosament anomena com a Fabulosa dins d’aquest impressionant boato. Danses orientals com el Ballet Al-Jannah de Paola Talens, Ballet Yanna del grup Gawazi i el Ballet Raid d’Ana Botella han anunciat amb les seues brillants coreografies la presència d’Al-Azraq pels carrers d’Alcoi a les portes d’assetjar la ciutat perquè torne a les mans de les tropes àrabs. Els fills del mateix Capità, Jordi i Alejandro, han tingut un paper destacat en l’acompanyament al costat dels germans del càrrec, amics i familiars. Jordi Peidro ha entrat en la capital de l’Alcoià exultant, lluint un disseny en el qual ell mateix ha fet bona part de les aportacions,  i emmarcat en un boato digne de recordar que ha comptat amb la implicació de creadors i dissenyadors com per exemple Germán Mollà o Dani Pinillos. El compositor Àngel Lluís Ferrando ha il·luminat la banda sonora d’aquesta pel·lícula amb diverses composicions d’estil àrab en homenatge a Al-Azraq i Amira, títols que porten Jordi Peidro i Pepa Puchades, interpretats per l’Agrupació Musical d’Agullent.

Sens dubte, un desplegament de fantasia on ha destacar el pas de l’Esquadra Especial dissenyada pels Germans Piñero i la confecció de José Moiña. La Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi els ha acompanyat amb marxes mora com Soc Mudèjar, de Francisco Valor, i L’Entrà dels Moros de Camilo Pérez Monllor. L’Entrada Mora segueix amb les Filaes Ligeros, Cordón, Magenta, Verds, Chano i Domingo Miques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *