Un Alferes Aragonés guerrer per a defensar l’emblema de la creu

L’Entrada Cristiana del 2024 ha arribat a la fi amb el pas dels Aragonesos, formació que ostenta enguany el càrrec d’Alferes de les tropes de la creu. La Filà més jove del bàndol cristià ha desplegat totes les seues forces en una aplaudit boato que s’ha articulat sota el lema que tant identifica a aquesta alferecía: … pels que hem sigut, som i serem.

Savis aragonesos i els ballets de la invocació (Inma Cortés) i Dimonis (Ana Botella), han pres part en una participativa comitiva que ha centrat el seu fil argumental en el retorn d’una batalla en la qual s’ha vençut als sarraïns gràcies a la intercessió de Mossén Torregrosa, persona clau en la defensa d’Alcoi davant l’atac musulmà i que representa en les Festes del 2024 Toni Navarro Hernández. Tot això sense deixar de costat la invocació als Dimonis Templers emmarcat en un factor sorpresa que tant ha captivat al públic que presenciava la desfilada. Les dames han estat al costat de la favorita, l’esposa de l’Alferes Nuria Artuñedo, i al costat d’elles han destacat les filles del càrrec (Alejandra i Daniela). Els cavallers han sigut la guàrdia fidel d’un guerrer Alferes, Santi Castelló Brotóns, que ha entrat a la ciutat als sons de la marxa cristiana Azcona, peça de J.A Gallardo interpretada per la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi i el grup de música tradicional La Cordeta. César Vilaplana ha sigut el dissenyador de bona part del boato i dels trajes, tant de l’Alferes com de la seua favorita, mentre que en la confecció han pres part Creaciones Germanísimo, FestAlcoi, Fil i Festa i Cristina Gisbert.

Les ovacions finals se les ha emportades una espectacular Esquadra Especial dissenyada per l’alcoià Juan Climent. El pas dels seus integrants l’ha acompanyat l’Agrupació Musical d’Agullent interpretant la marxa cristiana Mesnada de Saül Gómez i Soler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *