Tornen els Premis Samarita de la Festa i ho fan incorporant novetats

La sala cultural de la Fundación Mútua de Levante va acollir ahir la presentació dels Premis Samarita de la Festa, una cita que compleix huit edicions en aquest 2024 i que està plenament consolidada a Alcoi. Els guardons s’entregaran el pròxim 2 de març a la nit en el transcurs d’un acte que tindrà lloc en la Filà Cordó.

Els premis venen amb algunes novetats i una de la més destacada és que en la categoria de millor esquadra el guardó serà compartit tant per al dissenyador com per al taller que ha fet possible la creació. A més s’aplica alguna lleu modificació en la manera de triar als guanyadors perquè un 35% dels vots els donaran els guardonats en anys anteriors, un altre 35% especialistes de cada modalitat, un 15% socis de l’Associació Cultural Samarita i un altre 15% a través de les votacions que es realitzaran per Facebook entre el 9 i el 16 de febrer. En aquesta ocasió hi ha també 13 categories amb un total de 14 Filaes nominades “és l’edició que més Filaes estan representades en els premis i la convocatòria en la qual més dones festeres tenen una nominació amb un total de tres. Les dones estan donant un gran exemple sobre com es té que arranca una Diana i una esquadra“, manifestava David Ponsoda; representant de la mateixa Associació Cultural Samarita. Per la seua part el regidor de Festes destacava la gran tasca que fan els Samaritas de cara a mantindre uns premisque reconeixen l’excel·lència festera i que creguen ambient a les portes d’entrar en els dies previs a la trilogia en honor a Sant Jordi“, va dir Jordi Martínez.

Indicar que en 2024 el guardó al personatge fester és per al conegut fotògraf Solroca; i el de l’entitat col·laboradora amb la Festa per a Creu Roja. La recaptació del sopar solidari serà per a la Fundació Novaterra i durant la gala també s’entregarà el premi del concurs de tapes festeres. L’acte estarà conduït per Javier Llopis i Amalia Garrigós.

Consulta ací els nominats d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *