Muro va rendir un sentit homenatge a la Verge dels Desemparats

Les Festes de Moros i Cristians de Muro també destaquen pels actes religiosos que dins dels mateixos festejos se celebren en honor a la patrona del municipi, la Verge dels Desemparats. Unes celebracions, organitzades per la Confraria de la Mare de Déu amb el suport de Les Clavariesses, que van tornar a comptar amb una destacada participació al llarg  del passat cap de setmana.

Un dels instants més destacats va ser la cercavila que Les Clavariesses van protagonitzar en el matí del dissabte des de la Plaça de l’Església i fins a l’Ermita de la Mare de Déu. Allí va tindre lloc la missa solemne que cada any les mateixes Clavariesses dediquen a la patrona de Muro, una eucaristia oficiada per Don Diego Ferrándiz ja que aquest últim és el titular de la parròquia de Sant Joan Baptista. Al costat d’ell van estar diversos sacerdots i l’activitat festiva matutina va finalitzar amb la disparada d’una Mascletà abans que tinguera lloc una nova cercavila de Les Clavariesses fins a la Plaça de l’Església. Ja de nit, després de l’Entrada Mora, es va dur a terme la processó de La Baixà de la Mare de Déu en la qual nombrosos festers i devots van acompanyar a La Geperudeta des de la seua pròpia Ermita al temple parroquial.

El diumenge al matí també va tindre lloc un moment esperat com és l’ofrena de flors a la Mare de Déu, un altre acte en el van prendre part les Filaes per a portar els seus rams fins a la imatge de la patrona que es trobava ja en l’altar major de la parròquia. Allí es va celebrar immediatament després la Missa Major, a càrrec de Monsenyor Salvador Giménez Valls, i aquest va ressaltar en la seua homilia la importància de mantindre el fervor per la Mare de Déu participant en tots els actes que se li dediquen a ella dins de les Festes de Moros i Cristians. Daniela Pérez Bañuls, Angelet 2024, es va encarregar de llegir les peticions i la Colla de Campaners del Comtat va efectuar durant tot el matí voltejos manuals de campanes per a recordar a tot el poble de Muro que en el segon diumenge de maig és la festivitat de la patrona. Al migdia es va disparar una altra Mascletà i a la nit, després de l’Entrada Cristiana, va ser el torn de la Processó Llarga en la qual de nou festers i un bon nombre de fidels van acompanyar a la Verge dels Desemparats en el recorregut pels carrers del barri antic de la localitat fins a finalitzar en l’esmentada parròquia de Sant Joan Baptista.

La Mare de Déu dels Desemparats seguirà en aquest últim temple fins al diumenge i allí se celebra cada vesprada el Quinari a partir de les 19:30h. El mateix diumenge 19 de maig conclourà la programació religiosa de les Festes de Muro amb tots els actes entorn de La Pujà de la Mare de Déu fins a la seua Ermita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *