‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 9 de febrer 2024 (14:20h)

Hui divendres t’hem explicat que la consellera Nuria Montes va assistir ahir a la Taula de la Cosmètica que es va reunir a AITEX. També hem parlat de la posada en marxa de la rotonda que regula el trànsit a l’accés nord d’Alcoi.

Ja és una realitat la rotonda que regula el trànsit en l’accés nord d’Alcoi i en els voltants al terme municipal de Cocentaina. El projecte ha suposat una inversió d’un milió d’euros, amb finançament del Ministeri de Transports, i a través de fons europeus Next Generation. Una infraestructura molt reivindicada pels empresaris del Polígon Cotes Baixes després d’anys en què el pas de camions o de vehicles formaven importants retencions en l’accés a una de les àrees industrials més importants de la ciutat.

L’actuació va començar a ser una realitat el mes d’octubre passat i tenia un termini d’execució d’uns cinc mesos havent-se finalitzat l’obra abans del període previst. A més de la construcció de la illeta central, la intervenció s’ha centrat en adequar la zona, la creació d’espais per a vegetació i la instal·lació de mobiliari per al descans o el joc dels més xicotets. A més s’ha construït una àrea inferior sobre la carretera N-340 que facilita el pas de ciclistes i vianants “estem davant un projecte que mostra eixe compromís del govern central per apostar per les ciutats i per humanitzar les mateixes al costat dels seus espais industrials. Són actuacions que fan amigables i segurs entorns urbans que estan al costat de carreteres que suporten un gran volum de trànsit i que passen per meitat d’un terme municipal“, ha destacat la Delegada del Govern; Pilar Bernabé.

L’alcalde d’Alcoi ha agraït a l’executiu d’Espanya la implicació per a fer aquest projecte realitat, després d’anys de reivindicació, i en compensació per la cessió de la travessia de la Nacional 340 a l’administració municipal. Toni Francés ha avançat també que la rotonda tindrà un simbolisme especial “estarà dedicada al tèxtil i ja estem treballant perquè en la part central hi haja una escultura que parle del sector sent així la millor carta de presentació per a tots els que ens visiten“, va destacar.

A la posada en marxa de la rotonda han assistit representants de l’àmbit empresarial de la ciutat com el President de la Cambra de Comerç (Pau de Gràcia) o el President de la EGM de Cotes Baixes (Ramón Juan). També hi ha hagut una nodrida representació de l’àmbit polític destacat la presència de l’alcalde de Cocentaina (Jordi Pla), el vicealcalde d’Alcoi (Álex Cerradelo), el President de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (Blas Calbo), i els diputats provincials d’aquestes comarques pel PP (Carlos Pastor) i pel PSPV (Ismael Vidal). Tampoc han faltat regidors de la Corporació Municipal d’Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *