‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 24 de maig 2023 (14:20h)

Hui dimecres hem recordat que Àlex Cerradelo és el candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alcoi a les eleccions municipals d’aquest diumenge. També hem comentat el bon estat de les reserves hídriques de la nostra ciutat.

La falta de pluges ha sigut una constant en els últims mesos i la situació de sequera que venim patint s’ha revertit en certa manera després de les precipitacions que estem tenint en aquests dies.

Malgrat la falta de precipitacions que hem arrossegat des de tardor i en tot l’hivern, les reserves hídriques d’Alcoi s’han mantingut en nivells òptims en punts com El Molinar, el principal aqüífer del qual es proveeix la ciutat. Des del Departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament de la capital de l’Alcoià, amb dades de Aqualia, indiquen que ara mateix el nivell es troba a 3’7 metres i remarquen que aquesta dada és similar als 4 metres en els quals es trobava l’any passat «això és gran part a les abundants pluges que vam tindre durant la primavera de 2022 i que van garantir que hui dia tinguem bones reserves malgrat que hem deixat arrere mesos molt secs«, comentava en COPE ALCOI el regidor Jordi Silvestre.

Silvestre recordava que les pluges d’aquests dies ajudaran considerablement a recuperar el manantial i deixa clar que els ruixats han sigut molt beneficiosos perquè faran recuperar aquestes reserves per a arribar amb una bona dada a l’estiu. Malgrat això insisteix que no cal malgastar aigua «és important no malgastar un bé tan preuat i que tant a les nostres cases com en diferents àmbits fem un ús i un consum responsable«, conclou Silvestre.

Apuntar que la previsió de l’AEMET a curt termini apunta al fet que seguiran les pluges. S’esperen ruixats a Alcoi fins al diumenge i tant hui com demà la mateixa Agència Estatal de Meteorologia preveu que les pluges siguen localment fortes amb caràcter tempestuós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *