‘Mediodía Cope’ Alcoi dijous 25 de maig 2023 (14:20h)

Hui dijous hem destacat que Toni Francés repeteix com a candidat a l’alcaldia d’Alcoi pel Partit Socialista. També hem fet referència al servei de psiquiatria de l’Hospital Verge dels Lliris.

El servei de psiquiatria de l’Hospital Verge dels Lliris segueix sense tindre cap. I no és perquè la plaça no haja eixit a convocatòria, sinó perquè ningú s’ha presentat.

Només va haver-hi un candidat, que finalment va quedar exclòs per no complir els requisits. La realitat és que, ni oferint incentius com els anunciats per la Conselleria de Sanitat a l’inici de l’any, la plaça es cobreix. Ara la pregunta és: per què no volen vindre els metges a Alcoi? Perquè no és només la plaça per a dirigir el servei de Psiquiatria la que està disponible, hi ha també unes altres en altres departaments per cobrir.

“Tenim vacants en anatomia patològica, en anestèsia, en urgències es podria posar alguna plaça més…”, ha explicat Enrique Barbeito, gerent del Departament de Salut d’Alcoi, en declaracions a Cope Alcoi.

Però, a què es deu aquesta situació? En gran manera s’explica perquè el Departament d’Alcoi és de difícil cobertura. I a això cal sumar la falta generalitzada de facultatius. “La falta de metges es dona a la Comunitat Valenciana, però també en tota Espanya”, afig Barbeito.

Davant una situació així, quines mesures poden prendre’s? D’una banda, està el decret per a declarar que un departament és de difícil cobertura, una cosa que encara no s’ha concretat. Més enllà d’això, poden establir-se aliances estratègiques entre hospitals. “Intentar aconseguir que psiquiatres o metges, per exemple de l’Hospital General d’Alacant, vulguen vindre a fer guàrdia o a prestar algun servei si els necessitàrem”, conta el gerent.

Per a donar solució a la falta generalitzada de metges, també s’estan fent passos. “Enguany han posat més places vacants per a cobrir amb residents del MIR i també hi ha moviments perquè metges estrangers puguen tindre el seu títol vàlid a Espanya”, assegura Barbeito. També beneficiarà la posada en marxa del grau de Medicina en la Universitat d’Alacant (UA). No obstant això, insisteix el gerent, aquest és un procés llarg que difícilment es podrà solucionar a curt termini, ja que els metges tarden molts anys finalitzar la seua formació.

En el cas concret de la vacant de Psiquiatria, Barbeito assegura que en uns mesos tornaran a transmetre a la Conselleria la necessitat que torne a eixir la plaça a convocatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *