Marcos Castelló i Marcos Giner, dos capitans amb llarga trajectòria en la Festa

Cocentaina ja compta les hores per a donar per iniciades les Festes de Moros i Cristians d’enguany i abans de l’arribada dels dies grans COPE ALCOI ha rebut la visita de dos dels màxims protagonistes de la trilogia en honor a Sant Hipòlit Mártir del 2023. Es tracta de Marcos Castelló i Marcos Giner, les persones que tenen el privilegi d’ostentar les capitanies en els bàndols de la creu i de la mitja lluna.

En les tropes cristianes, la Filà Cavalleria Ministerial assumeix en aquesta ocasió la capitania sent Marcos Castelló Satorre l’encarregat de portar endavant tal responsabilitat amb el suport de la seua esposa, María José, i també dels seus dos fills: Aitana i Álex. Un càrrec familiar pensat des de molt de temps arrere, que estava previst per a 2021, però que per capritxos de la pandèmia s’ha hagut de retardar fins enguany. El Capità Cristià ha confiat en Roberto Pérez el disseny de les seues vestimentes mentre que de l’Esquadra de Negres s’encarregarà un altre dissenyador alcoià, Juan Climent. A més, la Unió Musical Contestana l’acompanyarà en la seua desfilada pels carrers de la capital del Comtat interpretant una peça més que especial per al protagonista “aquest càrrec és un homenatge a la figura del meu pare, que ens va deixar a principis de 2022, i que hauria gaudit molt veient-nos a tota la família exercint la capitania. La marxa cristiana amb la qual desfilaré es titula Mikalet i va dedicada a ell”, afirma. Sobre el boato no revela molta informació, a l’espera que el públic no es perda cap detall en l’Entrada del 12 d agost, encara que si que ha avançat que el conjunt està basat en un guió de Pablo León Vidal en el qual es faran referències a la història real, però en el qual també cobrarà força la ficció.

En el cas del bàndol moro una de les Filaes més antigues de Cocentaina, La Llana, ostenta en aquest 2023 la capitania en un càrrec que exerceix Marcos Giner Pérez. Estem de nou davant un fester dels de tota la vida, que pràcticament va començar vestir de llaner des que va nàixer, i que ha sigut Publicador en diverses ocasions a més de participar en Esquadres de Negres i assumir responsabilitats com les de Cap de Filà, Fiança o vocal en juntes directives. El Capità Moro també assumeix aquest repte acompanyat de tota la seua família estant acompanyat per la seua esposa, Paola, així com les seues dues filles: Jimena i Alba. Un càrrec que també té un component emocional destacat ja que Marcos Giner vol tindre molt presents a dues persones importants per a ell “en primer lloc al meu pare, que em va inculcar l’amor per la Festa i per La Llana, però també a un amic que ens va deixar recentment i que no podrà acompanyar-nos”, assenyala. Javier Sellés Moltó ha ideat els dissenys que lluiran els protagonistes, encarregant-se la firma Al-Azraq de la confecció, mentre que l’empresa contestana Ropería Ximo farà possible l’Esquadra de Negres. Finalment, el Cercle Musical Primitiva d’Albaida “El Gamell” acompanyarà el pas de Capità pel Passeig del Comtat fins a la seua arribada al Pla fent sonar la marxa mora “Llaners” del murer José Rafael Pascual Vilaplana.

Tant Marcos Castelló com Marcos Giner han explicat també en l’espai #LaNostraFesta totes les vivències que estan tenint en aquest any especial així com han parlat de la seua experiència en la Festa contestana. L’entrevista al complet la pots escoltar ací:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *