Les hosts de la mitja lluna despleguen la seua força i conquisten Alcoi

El so atronador dels arcabussos, i la intensa lluita entre moros i cristians, van marcar el matí de l’últim dia de la trilogia festera a Alcoi. Seran més de tres mil els quilos de pólvora que es dispararan durant tota la jornada per a acomiadar unes Festes en honor Sant Jordi que arriben a la seua fi després de quasi quatre intenses jornades repletes d’activitat.

A les deu del matí, l’Estafeta va arribar a les portes del Castell per a sol·licitar la rendició de la fortalesa al Capità Cristià i l’entrega de la Vila d’Alcoi. Davant el rebuig, va emprendre una veloç carrera pel carrer Sant Nicolau, i tot seguit va recollir el protagonisme l’Ambaixador de les forces mahometanes; Óscar Martínez. Aquest últim va arribar a la Plaça d’Espanya acompanyat per tot el seu seguici, llest per a entaular batalla amb les tropes de la creu. El diàleg no va conduir a cap acord i les paraules van cedir el seu lloc a les armes, desencadenant una cruenta batalla d’arcabusseria que va ressonar des de diferents punts d’Alcoi. Els arcabussos van donar pas a les armes quan els càrrecs festers van arribar a La Bandeja i es van veure endinsats en una virulenta lluita que va culminar amb la victòria de les tropes de la mitja lluna i l’hissat de la seua icònica ensenya a la part alta del Castell.

El ritual es repetirà aquesta vesprada quan els cristians tornen amb força per a fer complir la història i reconquerir simbòlicament la Vila d’Alcoi. Serà a partir de les 16:30h en el mateix escenari i, sobre les 20:00h, es procedirà al trasllat de Sant Jordi El Xicotet fins a la seua església per a la celebració de l’acte d’Acció de Gràcies. La jornada finalitzarà sobre les 21:30h amb l’Aparició del San Jordiet, Mauro Abellán Bravo, sobre els merlets del Castell per a acomiadar la trilogia 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *