Les Generals del 23 de juliol obrin un nou calendari electoral en ple estiu

Una vegada dissoltes les Corts Generals, i convocada la cita electoral del 23 de juliol per a triar els representants del Congrés i el Senat amb la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), queda configurat un nou calendari electoral i parlamentari totalment atípic. Serà en ple estiu, quan habitualment es paralitza uns dies l’activitat parlamentària, i enguany hi haurà una activitat política intensa.

La campanya electoral arrancarà el 7 de juliol amb una Espanya immersa en festes en molts municipis. De fet aqueix dia a Pamplona té lloc el tradicional inici de les celebracions en honor a Sant Fermín. Seguidament, les jornades en les quals els partits podran demanar el vot s’allargaran fins al 21 de juliol, per la qual cosa els turistes passejaran entre els cartells dels candidats i els mítings es faran amb temperatures més càlides que les dels comicis dels últims anys.

L’endemà, en la jornada electoral del 23 de juliol, la ciutadania triarà 350 diputats. Madrid serà la província que triarà més escons (37), els mateixos que en l’anterior convocatòria de 2019, seguida de Barcelona (32), i València (16). Es dona la circumstància que València comptarà amb un diputat més que en les últimes generals.

Després dels comicis del diumenge 23 de juliol, la constitució de les cambres que iniciaran la XV Legislatura serà el 17 d’agost. Serà al dia següent d’un dels ponts de l’any que més sol buidar les ciutats i omplir les platges i espais turístics, el de festivitat de la Mare de Déu d’Agost.

Els corredors del Congrés i el Senat, per tant, tindran tràfec de persones en un període en què tradicionalment estan quasi deserts, perquè sol coincidir amb el temps de vacances del calendari parlamentari.

Les sessions plenàries seran de manera simultània en les dues cambres. En el cas del Congrés dels Diputats, estarà presidida pel diputat electe de més edat i assistit pels dos més joves, que actuaran en qualitat de secretaris. En aquestes sessions del 17 d’agost el Congrés i el Senat elegiran els respectius presidents i els membres de les taules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *