Les empreses de l’Alcoià i el Comtat incrementen el seu interés per exportar

Les empreses de l’Alcoià i el Comtat han incrementat en els últims anys el seu interés per exportar tal com confirmen les dades que en aquest sentit maneja la Cambra de Comerç d’Alcoi. Han crescut les sol·licituds de certificats d’origen, un document acreditatiu necessari per al transport de mercaderies entre la Unió Europea així com d’altres països.

Aquestes sol·licituds van pujar un 21% en 2020 respecte a l’any anterior mentre que en el 2021 es va reduir un poc la xifra, a causa de la pandèmia, situant-se en el 15%. Ja en 2022 l’increment va ser del 28% i en aquest 2023 s’avança per bon camí tal com asseguren des de l’entitat cameral “hi ha molt bones perspectives fins al moment sent Turquia el país que més apareix en aqueixes sol·licituds d’exportació“, afirma Pau de Gràcia; president de la institució. Des d’IMEX, la més important Fira de negoci internacional i de comerç exterior, qualifiquen d’espectacular aquest increment. En relació a això aposten per la formacióperquè les signatures coneguen els processos i la manera d’accedir als mercats internacionals, tant en comerç com en la inversió“, assenyala el director de la mateixa Fira; José Terreros. Abans de la crisi sanitària, de les prop de 1300 empreses d’aquestes comarques exportaven a l’exterior un 23% i tant Cambra de Comerç com IMEX confien que s’incrementen aquestes xifres igual que defensen una continuïtat en l’exportació perquè les firmes que isquen fora i aconseguisquen assentar-se en un territori internacional així com tindre continuïtat.

Jornada d’internacionalització a Alcoi 

Recordar que en relació al comerç exterior s’ha organitzat a Alcoi una jornada empresarial en la qual s’aprofundirà sobre qüestions relacionades amb la internacionalització d’empreses. A la mateixa assistiran representants d’almenys 12 països extracomunitaris, com Albània, la Xina, Costa d’Ivori o Paraguai. També seran presents entitats que poden ajudar a les empreses en el seu procés d’internacionalització. La cita tindrà lloc en l’Àgora el dimarts 26 de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *