Les campanes de Muro també es van unir a l’homenatge a la patrona

La Colla de Campaners del Comtat va tornar a estar present en les Festes de Moros i Cristians de Muro a través de diferents iniciatives que van tindre lloc el diumenge 12 de maig, jornada en la qual es commemorava en la localitat la festivitat de la Verge dels Desemparats. Cal recordar que en aquest dia van tindre lloc actes destacats en honor a la patrona de Muro com l’ofrena floral del matí, seguida de la Missa Major, mentre que a la nit es va celebrar la coneguda com Processó Llarga en la qual la imatge de la Verge va recórrer bona part dels carrers del barri antic del municipi.

Des de la mateixa Colla de Campaners del Comtat es van encarregar de realitzar manualment els tres tocs d’avís per a l’Eucaristia Solemne dedicada a la Mare de Déu i que va oficiar Monsenyor Salvador Giménez Valls. També van dur a terme voltejos de festa a mà en les cinc campanes que alberga la torre de la parròquia de San juan Baptista, una iniciativa per a la qual van comptar amb la col·laboració d’altres agrupacions de campaners procedents de la la Vall de Gallinera o Agullent. Finalment, res més finalitzar la Missa, es van encarregar de fer sonar de nou les campanes amb un volteig conegut com la Diana Florejà i que s’empra sempre per a solemnitzar les festes majors “sempre ens fa molta il·lusió estar a Muro, perquè és on duem a terme moltes de les nostres activitats, i en dies com hui torna a quedar demostrat que la gent té gran interés a seguir els tocs de campanes als peu del campanar i fins i tot s’anima a pujar fins a l’alt. Ha sigut un dia complet en el qual a més, ens han visitat campaners de Catalunya per a conéixer els nostres tocs i tot el que nosaltres fem“, assenyalava en COPE ALCOI Xavi Calvo; tresorer de l’esmentada Colla.

Més enllà d’aquesta iniciativa, les campanes de la parròquia de Muro no van deixar de sonar durant tot el passat cap de setmana acompanyant moments significatius dels Moros i Cristians com el començament de la Festa en ‘La Vespra’ del divendres o l’inici de la Diana a primera hora del matí del dissabte. També els bronzes van voltejar amb força abans de la Missa de Clavariesas o durant les processons general i de La Baixà que es van celebrar en honor a la Mare de Déu dels Desemparats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *