La Segona Diana inicia a Alcoi un intens Dia de Sant Jordi

Alcoi ha iniciat aquest segon dia de la trilogia festera en honor a Sant Jordi amb la Segona Diana, un acte que sempre és esperat i en el qual tenen un protagonisme destacat els més xicotets de la casa. La singular desfilada ha donat inici passades les huit i mitja del matí per a discórrer per dos itineraris diferents que han confluït en la Plaça d’Espanya: el carrer Sant Nicolau i la Avinguda del País Valencià.

En aquesta ocasió, el bàndol moro ha efectuat l’arrancà des de La Font Redona i els primers a desfilar han sigut la Filà Judios per tindre en la mateixa a Sant Jordiet; càrrec que exerceix Mauro Abellán Bravo. Després han pres part Mudèjars (Capità Moro 2024) Abencerrajes (Alferes Moro 2024), Benimerins, Llana, Domingo Miques, Verds, Chano, Magenta, Cordó, Ligeros, Marrakesch, Realistes i Barbarescos. Els cristians, per part seua, han arrancat des de País Valencià encapçalats per la Filà Alcodianos (Capità Cristià 2024) i Aragonesos (Alferes Cristià 2024). A elles li han seguit Andalusos, Asturians, Cides, Llauradors, Guzmanes, Vascos, Mossàrabs, Almogàvers, Navarros, Tomasines, Muntanyesos i Creuats. Durant la Segona Diana també ha destacat la presència d’Ona Santonja i Aitana Cantó, les quals assumeixen en aquesta ocasió la representació del personatge fester del Sergent Infantil.

Després d’això, l’activitat festera del Dia de Sant Jordi segueix avant. A les 11 del matí se celebra la processó de la Relíquia i després la Missa Major a l’església de Santa María. Finalment es dispararà una Mascletà, que posarà fi als actes matinals, i la vesprada estarà reservada per a la Diana Vespertina del Cavallet que protagonitzen Barbarescos i Realistes a partir de les 18:00h. A les 19:30h, des dels voltants del Casal de Sant Jordi, serà el torn de la Processó General en honor al patró de la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *