La reposició de la zona verda de la Rosaleda d’Alcoi pujarà de preu

Cap empresa s’ha presentat a la licitació per a la reposició de la zona verda de la Rosaleda. El concurs públic ha quedat desert. El pressupost era de 2.438.066 euros per a realitzar unes obres que venen marcades per una sentència judicial, però el termini ha finalitzat sense cap sol·licitud.

Això obliga l’Ajuntament a realitzar una revisió dels preus i, per tant, treure un nou concurs públic amb un altre pressupost, que serà major. I és que parlem d’un projecte que va ser redactat en 2020, però que comptava amb un informe tècnic que viabilitzava la seva execució. No obstant això, no es van actualitzar els preus amb la pujada dels costos de materials com el ferro i el ciment. Uns increments que per a l’Ajuntament, justifiquen, es podien compensar amb altres partides.

L’objectiu del Consistori, assegura Jordi Martínez -vicealcalde i regidor d’Obres i Serveis-, és accelerar els tràmits perquè l’obra puga estar adjudicada després de l’estiu. “El nostre objectiu sempre ha estat complir amb la legalitat i això passa per realitzar el projecte, ajustant el preu perquè els alcoians no paguen de més. No obstant això, no podem demorar l’execució a una futura baixada de preus”.

Complir amb la legalitat

Darrere d’aquest projecte està la sentència del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana, que obliga la ciutat a adaptar la Rosaleda a la legalitat. Per a això s’ha de generar un jardí que complisca amb les especificacions relatives a zones verdes i amb les normatives d’accessibilitat.

I és que durant l’estiu de 2001, l’Ajuntament d’Alcoi -governat en eixe moment pel Partit Popular– va iniciar els tràmits per a la construcció d’un aparcament subterrani en la Rosaleda. Al tractar-se d’un projecte que no respectava la zona verda, La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs contenciós administratiu i van demanar la suspensió cautelar de les obres.

No obstant això, aquesta petició va ser denegada perquè l’Ajuntament va al·legar que l’eliminació de la zona enjardinada era transitòria. No obstant això, no va anar així. Van presentar aleshores un recurs contenciós administratiu que va ser aprovat en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana emesa a l’octubre de 2005 i que va ser ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem i pel Tribunal Constitucional. Això obligava l’Ajuntament d’Alcoi a reposar la zona verda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *