La Glòria brilla als carrers d’Alcoi en el matí de Dilluns de Pasqua

Un dia després del que estava previst s’ha pogut celebrar pels carrers d’Alcoi La Glòria, l’acte que anuncia les imminents Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. El particular pregó fester ha pogut eixir al carrer amb total normalitat després que ahir, Diumenge de Resurecció, la pluja impedira efectuar l’arrancà obligant aquesta circumstància a traslladar la desfilada al matí del Dilluns de Pasqua.

L’activitat festera ha donat inici passades les deu del matí en la Plaça d’Espanya amb la interpretació de l’Himne de Festes a càrrec de la Unió Musical d’Alcoi. A meitat de la composició han començat a sonar amb força les campanes de l’església de Santa María, voltejades manualment per la Colla de Campaners d’Alcoi, i en eixe instant els campaners han llançat també des de l’alt de la torre centenars d’al·leluies de colors en una especial felicitació Pascual a la ciutat després de la Resurrecció de Crist. Seguidament els heralds i trompeters han obert la marxa i la mateixa Unió Musical ha obert la comitiva als sons del pasdoble It’Ram de Saül Gómez i Soler.

El ritual ha seguit amb l’esperat moment del pas dels Glorieros de les 28 Filaes. Els moros han sigut els primers a desfilar guiats per David Antolí, el qual s’acomiada com a Sergent Major Moro en aquestes Festes, i que ha efectuat una majestuosa arrancà davant un públic entregat enfront de l’Ajuntament  de la ciutat. Tot això mentre la Societat Musical Nova feia sonar la peça Chano de Julio Laporta Hellín.

 

Després han arribat els cristians i Jordi Seguí, Sergent Major, ha protagonitzat de nou una brillant arrancà davant l’atenta mirada d’un públic que no ha deixat d’aplaudir al protagonista i als representants de les tropes de la creu. La Canción del Harem, de Camilo Pérez Laporta i interpretada per la Música Primitiva Apolo d’Alcoi ha sigut la banda sonora d’aquest instant tan significatiu.

 

La desfilada de La Glòria ha seguit pel carrer Major fins al Casal i d’ací ha enfilat el camí cap a l’església de Sant Jordi, punt en el qual les esquadres han girat per a retre homenatge al patró al mateix temps que sonaven les campanes del temple. A continuació, els Glorieros han avançat pels carrers del Centre fins a confluir en País Valencià i després d’ascendir per via emblemàtiques com Sant Francesc han aconseguit El Partidor. Al migdia ha començat a baixar La Glòria per Sant Nicolau, davant nombrós públic, i l’acte ha finalitzat sobre les 13:30h en la Plaça d’Espanya abans de la disparada d’una mascletà amb la qual ha acabat un matí fred de primavera i en el qual les temperatures no han superat els 15 graus iniciant així un complet 1 d’abril. I és que aquesta nit, com és tradició en el dia de hui, es descobrirà el cartell anunciador de Festes en la façana de l’Ajuntament obra de Joan Castejón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *