La calor no deixa dormir a la ciutadania d’Alcoi i comarca

Com has passat aquestes últimes nits? Les altes temperatures registrades aquests dies a la comarca –Alcoi va aconseguir els 42,5 °C el dimarts– han donat pas a nits que s’han viscut extremadament càlides en algunes localitats. Una d’elles, Agres, on les mínimes van ser de 31,5 °C el dimarts.

En alguns barris d’Alcoi, a més, les temperatures no van baixar dels 29 °C. Aquesta passada nit ha sigut un poc més moderada. No obstant això, també s’han mantingut per damunt dels 20 °C en la majoria de poblacions. Amb aquest panorama, al qual se suma la sensació de calor, s’ha complicat per a molts una cosa tan bàsica com és dormir. “Va ser una nit bastant sufocant, sense poder pegar ull. M’he alçat a dutxar-me dues vegades”. Així va viure una alcoiana la nit del dimarts.

Uns altres opten per dormir amb l’aire condicionat encés, almenys durant una part de la nit. Això sí, amb el risc de constipar-se. El que és clar és que són molts els que es desperten més d’una vegada a causa de la calor. “Tens sensació de basca tota la nit. Aigua al costat i alçar-te a llavar-te la cara”. Eixa és la recepta d’un altre ciutadà per a aquests dies.

No obstant això, sembla que l’onada de calor comença a marxar de les nostres comarques. Per a aquest dijous es moderen tant les màximes com les mínimes, encara que això no significa que deixe de fer calor. Desapareix l’alerta taronja per temperatures extremes que es va activar el dimarts i dimecres en l’interior de la província d’Alacant. Els termòmetres poden arribar hui a Alcoi als 31 °C i no baixaran dels 20. Això sí, la treva no es farà llarga. De cara a la pròxima setmana, les temperatures tornaran a fregar els 40 °C.

No obstant això, en les pròximes jornada -durant el cap de setmana- les mínimes es mantindran entorn dels 20 °C, encara que el dissabte es pot arribar als 37 °C.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *