Jordi Peidro, el Capità Moro dels Mudèjars avalat per una gran trajectòria en la Festa

En el bàndol moro, Jordi Peidro és qui assumeix el càrrec de Capità i a aquesta important responsabilitat  arriba avalat per una destacada trajectòria en l’àmbit de la Festa. Membre de la Filà Mudèjars des dels pocs dies de nàixer, recorda amb orgull que pertany a una quarta generació de palominos que té continuïtat en aquests moments amb els seus dos fills. Ells, al costat de la seua esposa Pepa, i fins i tot familiars i amics l’acompanyen en un any que està sent especial per totes les vivències que li està deixant el fet d’exercir aquest càrrec.

El màxim representant de les forces de la mitja lluna recorda que va assumir la tasca de ser Capità després de veure la il·lusió que li feia a Pepa Puchades aquesta ideaella va eixir de Dama en l’últim Alferez de La Llaganya i després d’aquesta experiència comentem la idea, vaig veure que li entusiasma fins i tot més al fet que a mi i al final em vaig llançar a aquesta aventura“, va significar en l’entrevista prèvia a Festes concedida a l’espai #LaNostraFesta de COPE ALCOI. Jordi Peidro recorda que tota la família s’ha implicat en la Capitania i avança alguns detalls del fil argumental del seu boato “l’any passat vam representar en la Alferecía l’exili forçat d’Al-Azraq a Granada i enguany partim del retorn del cabdill àrab a la seua terra natal. A partir d’ací hem conjugat una història plena d’elements i fins i tot fantasia que esperem que agrade molt al públic“, diu. Una representació que sens dubte s’espera espectacular i al qual també se li uneix la música “he confiat en Àngel Lluís Ferrando i a ell li vaig dir que volia que fera la banda sonora d’aquesta pel·lícula i així ha sigut“, conclou un Capità Moro que també ha fet la seua aportació en el disseny dels trajes i tot el que l’acompanyarà en la seua entrada triomfal a la ciutat.

La guinda a aquesta explossió d’imaginació la posarà l’Esquadra Especial, dissenyada pels Germans Piñero i confeccionada per Jose Moiña. La Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi els acompanyarà amb la marxa mora Sóc Mudèjar, de Francisco Valor Llorens, i la clàssica L’Entrà dels Moros de Camilo Pérez Monllor.

L’entrevista al Capità Moro la pots escoltar ací:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *