Informatiu matinal dimecres 24 de maig 2023 (07:20h)

La pluja que ha caigut en les poblacions de la comarca en les últimes 24 hores i la recta final per a les Eleccions Municipals i Autonòmiques del pròxim diumenge són algunes de les notícies destacades d’aquest 24 de maig de 2023.

Més de 150 litres per metre quadrat han caigut en les últimes hores en algunes poblacions de la comarca. Sobretot, al Comtat, on ahir va ploure amb més força. Segons dades d’AVAMET, l’Orxa registra 162 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores. Li segueixen de prop Beniarrés, amb 160 litres, o Muro d’Alcoi, amb 155.

A Alcoi va ploure pràcticament al llarg de tot el dia, encara que no amb tanta intensitat. En les últimes 24 hores s’han registrat uns 55 litres per metre quadrat.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant van actuar a primera hora d’aquest dimarts en el rescat d’un home d’avançada edat. L’actuació es va produir al voltant de les 07:50h del matí i l’home es trobava atrapat en un cotxe de l’aeròdrom de Alcosser, sense poder eixir, i envoltat d’aigua per les fortes pluges.

Després de rebre l’avís, es va mobilitzar al parc de Cocentaina amb membres de l’equip de rescat que van acudir al lloc dels fets per terra. Després van arribar al vehicle, que es trobava envoltat per un fort corrent d’aigua, i gràcies a una cadena humana formada per diversos bombers van poder extraure a l’home de l’interior del cotxe per la finestreta del conductor. L’home no presentava lesions aparents però va quedar sent atés per una ambulància en el lloc del rescat.

En les tasques de rescat van participar una Unitat Comandament Prefectura (UMJ), una Bomba Urbana Pesada (BUP) i un Furgó Salvaments Varis (FSV). També han estat actuant un sotsoficial de rescat, un sergent, un cap i sis bombers del Parc de La Muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *