Informatiu matinal dimarts 14 de març 2023 (07:20h)

La situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi -amb la liquidació dels pressupostos de 2022- i la realitat del coronavirus a la ciutat després de tres anys del decret de l’estat d’alarma i l’inici del confinament són algunes de les notícies destacades d’aquest 14 de març de 2023.

Alcoi segueix sense pressupost per a 2023. La regidoria d’Hisenda ha liquidat aquest dilluns el de 2022, però segueix sense conéixer-se com es gestionarà la ciutat enguany. De moment, el que sí que se sap és que Alcoi ha tancat l’any amb un superàvit de cinc milions d’euros. Això significa que a les arques municipals han entrat més diners del que s’han gastat.

“Estem parlant de 5.899.545,98€. Això posa de manifest en quina mesura els ingressos que nosaltres pressupostem eren suficients per a satisfer les despeses que nosaltres pressupostem”, ha explicat en roda de premsa Vanessa Moltó, edil d’Hisenda.

Una de les dades que destaca, en canvi, és que tan sols s’ha executat el 60% de les inversions que estaven previstes. No obstant això, ací només es tenen en compte les factures pagades i no les obres que ja s’han licitat o estan pendents de licitació, però que encara no s’han abonat a les empreses a les quals se’ls han adjudicat.

La resta de dades reflecteixen que l’Ajuntament sí s’ha ajustat, en gran manera, al que es preveu. “Hem mantingut un compliment de la previsió, tant de despeses com d’ingressos, del 95%. En el cas dels ingressos corrents parlem d’un compliment del 114%. Hem ingressat més del que es preveu”, ha explicat Moltó. Això últim es deu, en part, al fet que han entrat més subvencions de les previstes.

Quant al romanent de tresoreria, la dada és positiva. Reflecteix la quantitat que l’Ajuntament té disponible al tancament de l’exercici per a escometre despeses. A diferència de l’any passat, quan el romanent era d’uns dos milions i mig en negatiu, enguany és de 1,8M positius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *