Informatiu matinal dilluns 12 de febrer 2024 (07:20h)

Hui dilluns us hem explicat que el Govern central preveu que al juny comencen les obres per a la modernització de la línia de tren Alcoi-Xàtiva-València. També hem recordat que la rotonda nord d’Alcoi estarà dedicada al sector del tèxtil.

Ja és una realitat la rotonda que regula el trànsit en l’accés nord d’Alcoi i en els voltants al terme municipal de Cocentaina. El projecte ha suposat una inversió d’un milió d’euros, amb finançament del Ministeri de Transports, i a través de fons europeus Next Generation. Una infraestructura molt reivindicada pels empresaris del Polígon Cotes Baixes després d’anys en què el pas de camions o de vehicles formaven importants retencions en l’accés a una de les àrees industrials més importants de la ciutat.

L’actuació va començar a executar-se el mes d’octubre passat i tenia un termini d’execució d’uns cinc mesos havent-se finalitzat l’obra abans del període previst. A més de la construcció de la illeta central, la intervenció s’ha centrat en adequar la zona, la creació d’espais per a vegetació i la instal·lació de mobiliari per al descans o el joc dels més xicotets. A més s’ha construït una àrea inferior sobre la carretera N-340 que facilita el pas de ciclistes i vianants “estem davant un projecte que mostra eixe compromís del govern central per apostar per les ciutats i per humanitzar les mateixes al costat dels seus espais industrials. Són actuacions que fan amigables i segurs entorns urbans que estan al costat de carreteres que suporten un gran volum de trànsit i que passen per meitat d’un terme municipal“, destacava divendres la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana; Pilar Bernabé.

L’alcalde d’Alcoi va mostrar el seu agraïment a l’executiu d’Espanya la implicació per materialitzar aquest projecte, després d’anys de reivindicació, i en compensació per la cessió de la travessia de la Nacional 340 a l’administració municipal. Toni Francés va avançar també que la rotonda tindrà un simbolisme especial “estarà dedicada al tèxtil i ja estem treballant perquè en la part central hi haja una escultura que parle del sector sent així la millor carta de presentació per a tots els que ens visiten“, va destacar.

A la posada en marxa de la rotonda van assistir-hi representants de l’àmbit empresarial de la ciutat i fins i tot del terreny polític de les nostres comarques. La nova infraestructura ja funciona a ple rendiment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *