Incidència per virus respiratoris: la setmana clau per a superar el pic de contagis

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat també han notat un increment de contagis per virus respiratoris des de Nadal i aquesta setmana podríem aconseguir el pic segons assenyalen els professionals sanitaris. Per tant arribem a un punt clau a partir del qual la situació podria començar a normalitzar-se en el nostre Departament de Salut, àrea que no ha arribat a tindre una elevada pressió assistencial si el comparem amb altres zones de la Comunitat Valenciana.

Des de Salut Pública deixaven clar en COPE ALCOI els motius pels quals es donarà aquesta setmana el pic de contagis «la volta a les aules després de Nadal, i també la recuperació de l’activitat laboral després d’alguns dies festius, afavorirà que a major contacte entre les persones perquè hagen més contagis«, significa la directora d’aquest organisme; Maite Pérez. També fa una important recomanació a tindre en compte «insistim que els qui no ho hagen fet ja es vacunen perquè això fa que puguem suportar molt millor la situació i evita que un virus respiratori porte importants complicacions«, detalla.

Màscares obligatòries en centres sanitaris 

Recordar que des de la setmana passada està en marxa la mesura de l’ús obligatori de la màscara en centres sanitaris. La Conselleria de Sanitat va transmetre la instrucció perquè porten màscara aquelles persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits, els professionals sanitaris que atenen casos simptomàtic o les persones que treballen en Unitats de Vigilància intensiva i Unitats amb Pacients Vulnerables. També han de fer ús d’aquestes mesures de protecció els professionals de les urgències hospitalàries o d’atenció primària, i totes les persones que es concentren en llocs d’espera, tant d’atenció primària com de consultes hospitalàries. L’esmentada  indicació no apunta una data concreta perquè torne a ser retirada la màscara, però és d’imaginar que no serà abans de febrer ja que s’espera que el pic s’aconseguisca durant aquesta setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *