Final de curs i exàmens. Els consells a tindre en compte per als dies d’estudi

La segona quinzena del mes de maig fa que els estudiants vegen en un horitzó cada vegada més pròxim l’arribada dels temuts exàmens finals, una situació que a molts els genera estrés i un estat aquest últim que s’incrementa en el cas que les proves corresponguen a la temuda selectivitat. Per a afrontar tot això és clau una bona gestió del temps d’estudi i planificar bé les setmanes que resten fins a aquests exàmens.

Els experts recomanen distribuir les tasques prioritzant qüestions com la data d’entrega, la importància o el temps disponible que es té. Una altra recomanació passa per fer descansos regulars que ajudaran a mantindre la concentració i productivitat sense deixar de costat la necessitat d’identificar i manejar els elements interns o externs que puguen portar a distraccions. Un horari d’estudi ben definit és crucial per a aconseguir l’èxit al mateix temps que els mateixos experts suggereixen planificar i incorporar repassos en totes les sessions.

Si apareix l’ansietat, cal buscar ajuda 

«Arriba un moment en què dius: això va a poder amb la meua salut». Júlia és una jove de 17 anys que estudia segon de batxillerat en un institut d’Alcoi i comentava setmanes arrere en COPE ALCOI com ella, igual que altres persones de la seua edat, havien patit ansietat pels estudis o l’arribada dels exàmens. Davant això la psicòloga infantojuvenil Alba Masià remarcava també en aquesta emissora la importància de fer el pas per a buscar ajuda professional trencant així els molts estigmes que encara envolten a aquesta acció “la gent pensa que una cosa molt dolenta ha de passar-te perquè vages al psicòleg. Hui dia encara existeix un estigma que fa que les persones que pateixen problemes de salut mental se senten avergonyides i que no se senten còmodes per a parlar d’això. Cada vegada més els centres estan treballant a lluitar contra aquesta situació. S’intenta comprendre i donar suport als joves. En una situació així molts no saben molt bé el que els passa, com gestionar-ho, se senten avergonyits per passar per un estat d’ansietat“, conclou.

Són recomanacions que busquen proporcionar als estudiants eines pràctiques per a optimitzar el seu temps i afrontar amb plenes garanties el període d’exàmens finals. Tot per a millorar de manera efectiva el seu rendiment acadèmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *