Entradetes 2024: calendari, horari i quan desfila cada Filà

L’Associació de Sant Jordi d’Alcoi ha donat a conéixer els horaris de les Entradetes que anunciaran pels carrers de la ciutat l’arribada de les nostres Festes de Moros i Cristians. Les desfilades nocturnes se succeiran durant bona part del mes d’abril, fins a l’arribada de la trilogia, i es repetiran per l’itinerari de costum que es reparteix pels carrers Sant Nicolau així com la Avinguda de País Valencià i Sant Llorenç.

Seran més de 80 Entradetes que començaran en el seu calendari oficial el dimecres 3 d’abril i que seguiran fins al dijous 18 d’abril. Són pràcticament tres setmanes en les quals l’ambient festiu impregnarà els carrers del Centre de la ciutat pel fet que enguany el calendari així ho permet en caure primerenca la Setmana Santa. D’aquesta manera La Glòria tindrà lloc el diumenge 31 de març, Pasqua de Resurrecció, i al vespre d’eixa jornada destacarà la clàssica ‘Entradeta del Berenar’ en la qual tenen un protagonisme especial els més xicotets. El 19 d’abril, que serà el ‘Dia dels Músics’, acabarà el cicle de Entradetes previ a Festes en una desfilada que eixe dia té caràcter voluntari per a les Filaes que desitgen participar. Els horaris es van definir en la reunió de l’Associació de Sant Jordi del 16 de gener i aquest calendari és provisional perquè podria patir alguna modificació. Ací ho pots consultar.

Les Festes de Moros i Cristians d’enguany tindran lloc entre el 20 i el 22 d’abril sent el dissabte 20 les Entrades dels bàndols de la creu i de la mitja lluna, el diumenge 21 la celebració de Sant Jordi i el dilluns 22 el Alardo. Dimarts 23, festivitat litúrgica del patró d’Alcoi, serà curiosament l’anomenat ‘Dia del Descans’ encara que la màxima entitat festera va avançar en el seu moment que se celebraran diferents actes durant la jornada per a retre homenatge a Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *