Els virus respiratoris no pressionen, ara com ara, els centres sanitaris de la comarca

Els contagis per virus respiratoris no pressionen, ara com ara, els Centres de Salut de les nostres comarques ni tampoc l’Hospital Verge dels Lliris. Així ho ha assegurat en COPE ALCOI Maite Pérez, nova Directora de Salut Pública en el nostre departament sanitari.

Pérez indica que durant les festes de Nadal va haver-hi un important pic de contagis i assenyala que el nou repunt s’espera per als pròxims dies. Des de Salut Pública deixen clar que aquest fet radica en un motiu concret “la tornada a les aules després de Nadal, i també la recuperació de l’activitat laboral després d’alguns dies festius, afavorirà que a major contacte entre les persones perquè hagen més contagis“, significa. També fa una important recomanació a tindre en compte “recomanem que els qui no ho hagen fet ja es vacunen perquè això fa que puguem suportar molt millor la situació i evita que un virus respiratori porte importants complicacions“, detalla.

 

Mascareta obligatòria des de dilluns en centres sanitaris

La Conselleria de Sanitat ha restablit l’obligació d’usar la mascareta en centres de salut o hospitals de la regió per a tractar de frenar els efectes de l’última onada d’infeccions de virus respiratoris.

El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va recordar en Alcoi la passada setmana que des de finals d’any hi ha hagut un notable repunt de contagis de COVID-19 i de grip comuna, que s’han disparat, i que a l’inici del cap de setmana situava la incidència en 1.501 casos per cada 100.000 habitants. Per a això, la Conselleria de Sanitat ha remés a tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana la instrucció perquè porten mascareta aquelles persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits, els professionals sanitaris que atenen casos simptomàtic o les persones que treballen en Unitats de Vigilància intensiva i Unitats amb Pacients Vulnerables. També han de fer ús d’aquestes mesures de protecció els professionals de les urgències hospitalàries o d’atenció primària, i totes les persones que es concentren en llocs d’espera, tant d’atenció primària com de consultes hospitalàries. La instrucció no apunta una data concreta perquè torne a ser retirada la màscara, però és d’imaginar que no serà abans de febrer ja que s’espera que el pic s’aconseguisca la tercera setmana de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *