Els Cristians reconquereixen la Vila d’Alcoi i alcen el seu emblema al Castell

Alcoi afronta les últimes hores de les seues Festes de Moros i Cristians del 2024. En la vesprada d’aquest 22 d’abril, vespra de la festa litúrgica de Sant Jordi, les tropes cristianes han retornat a la ciutat per a materialitzar la reconquesta de la Vila després d’haver caigut la mateixa en mans dels sarraïns aquest matí. Un dels instants més esperats ha sigut l’Estafeta en la qual el genet de les tropes de la creu s’ha acostat fins al mateix Castell per a demanar la rendició del baluard, proposta que ha sigut rebutjada i que ha obligat a l’emissari a emprendre una veloç carrera per a donar compte del succeït als seus. Després d’això, ha donat inici l’Ambaixada, durant la qual els representants cristians, mitjançant la veu de Tono Delgado en el paper d’Ambaixador, van instar les forces de la mitja lluna a capitular i entregar-los el Castell. Davant la negativa, es va desencadenar una fragorosa batalla d’arcabusseria que va desembocar novament en el combat cos a cos.

Els càrrecs festers s’han enfrontat amb espases i simitarres a les portes de la fortalesa, resultant en la victòria dels Cristians, els qui van alçar l’ensenya de la Creu a la part alta de la torre. Tot seguit, mentre voltejaven amb força les campanes de l’església de Santa María, s’ha dut a terme el trasllat de Sant Jordi El Xicotet des de la parròquia fins al seu temple, amb la presència del Sant Jordiet 2024, Mauro Abellán Bravo.

Posteriorment, en la mateixa església de Sant Jordi, amb gran recolliment, ha tingut lloc l’emotiu acte d’Acció de Gràcies que marca el tancament de les celebracions d’enguany, abans de l’Aparició de Sant Jordi sobre els merlets del Castell. La cerimònia ha estat impregnada de solemnitat i gratitud pel bon desenvolupament de les celebracions en un any en què també Juan José Olcina s’acomiada de la responsabilitat de president de la màxima institució festera alcoiana.  La Festa 2024 esgota els seus últims minuts a l’espera de l’Aparició de Sant Jordiet que tindrà lloc a partir de les 21:30h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *