‘Els Comptes’ obrin camí cap a les Festes de Cocentaina

Cocentaina ja es troba a una setmana vista de l’inici de les seues Festes en honor a Sant Hipòlit Mártir i abans dels dies grans, el municipi viurà una frenètica Setmana Festera repleta d’activitats tant culturals com d’índole festiva. El tret d’eixida es produeix aquest cap de setmana amb la celebració del tradicional ‘Dia dels Comptes’, unes jornades en les quals els festers posen al dia les seues respectives quotes en les Filaes al mateix temps que ultimen tots els detalls de cara a la imminent trilogia.

És habitual que en ‘Els Comptes’ els festers i les festeres arranquen l’activitat amb un bon esmorzar que dona pas al clàssic vermudet de migdia com a preludi a les ‘Voltetes’ que ompliran de música i bon ambient el Passeig del Comtat durant la nit. Cal destacar que en aquest 5 d’agost desfilaran, a partir de les 22:40h, les Filaes Muladís, Cavallers de Llúria, Contestans, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Berbers ‘Els Borts’, Manta Roja, Bequeteros, Mudèjars, Guàrdia Jalifiana ‘Sahorins’ i Kabilenyos. Finalment, el diumenge, a les 23:30h, desfilarà la Filà Llana que encara manté el costum de realitzar ‘Els Comptes’ en diumenge tal com era típic antany.

Durant els pròxims dies se succeiran els actes després que el divendres la Colla Mal Passet obrira el cicle de concerts de música festera previs als moros i cristians. Dilluns serà el torn del Ateneu Musical i dijous de la Unió Musical Contestana, unes cites que tindran lloc a partir de les 22:30h al pati d’armes del Palau Comtal. A això se li sumen la peculiar ‘Volteta dels Xiquets’ del dimarts a la vesprada, el final de la Novena de Sant Hipòlit el dimecres o la missa solemne, seguida del trasllat  de la imatge xicoteta de Sant Hipòlit des de la Parròquia del Salvador al Monestir de la Mare de Déu del Miracle, a les 19:30h del pròxim dijous. També dimarts i dimecres, a partir de la mitjanit, hi haurà ‘Voltetes’ pel Passeig del Comtat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *