El Pregó i el descobriment del cartell anuncien la Setmana Santa a Cocentaina

El calendari avança i en l’equador de la Quaresma va tindre lloc a Cocentaina el pregó que anuncia l’arribada de la Setmana Santa, una altra de les tradicions que gaudeixen de gran arrelament en la Vila Comtal. Va ser dissabte passat 2 de març a l’església del Convent dels Franciscans ja que aquest és la seu de la Confraria de Jesús de l’Hort, entitat que enguany assumeix la presidència de la Junta Central de Confraries i que s’encarrega per tant de coordinar tot el relacionat amb la Setmana Santa Contestana.

L’acte va estar conduït pel nostre company Gabriel Pascual i en el mateix va destacar l’actuació del Cor del Col·legi Sant Francesc d’Assís interpretant alguns dels motets que es canten davant passos com el del Nazareno o el de Jesús de l’Hort en les ‘Capelletes’ que tant identifiquen a la processó del Sant Soterrar del municipi. Després, va ser descobert el cartell anunciador on ressalta la figura del conegut Crist de Velázquez en la part central, flanquejat pel castell, el Convent dels Franciscans i branques d’oliveres en la part baixa “i amb aquest últim element he volgut fer referència a la confraria de Jesús de l’Hort, que enguany té un protagonisme especial en la Setmana Santa, i que ha pensat en la meua per a poder fer aquesta tasca”, va dir l’autora; Aitana Uris Ramos. Seguidament va prendre la paraula Aureli Tormos per a pronunciar un Pregó en el qual va voler deixar patent que els dies de passió no tindrien cap sentit sense la commemoració de la Resurrecció “he intentat transmetre un missatge senzill perquè la gent s’òbriga a una Setmana Santa que va més enllà del que ix al carrer en les processons, és un sentiment que es viu en els actes religiosos, però també durant tot l’any”, va comentar el pregoner.

La jornada va finalitzar amb les paraules de Fra Fernando Fuertes que, com a Guardià del Convent dels Franciscans,, va animar a participar en totes les tradicions que marquen la singularitat en la Setmana Santa de la capital del Comtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *