El parc tecnològic de Rodes d’Alcoi s’encareix 425.000 euros

El parc tecnològic de Rodes costarà 425.000 euros més, una quantitat que suposa un notable respecte al projecte inicial. El Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Alcoi d’aquest dimarts ha aprovat aquesta modificació de crèdit amb els vots a favor del PSOE, Compromís i Vox i l’abstenció del Partit Popular i de Guanyar Alcoi.Amb aquesta modificació, Rodes passa a costar ara 8,4 milions d’euros. Però, a què es deu aquest augment en el preu de les obres? L’equip de Govern l’atribueix a qüestions estructurals i d’eficiència energètica.

Es tracta de la segona modificació de crèdit que es realitza en aquest projecte. La primera, el mes de març passat, per la troballa d’artefactes explosius i la necessitat de realitzar excavacions manuals per a la seua retirada segura. En aquella ocasió la modificació va ser d’un milió d’euros.

Molt crític amb això s’ha mostrat el Partit Popular. «En nou mesos augmenta per segona vegada el cost de Rodes. El projecte estrela del Govern socialista de Toni Francés ha passat de costar-nos zero euros a un milió i mig d’euros a tots els alcoians«, ha assegurat Amalia Payá, regidora de la formació, en el Ple. També ha afirmat que ‘Rodes s’està convertint en un car fiasco’. «El que anava a ser el motor de dinamització econòmica s’ha convertit en un parc tecnològic sociocultural».

Vanessa Moltó, regidora d’Indústria, ha al·legat la necessitat de realitzar aquest modificat. «Un modificat un no li ho inventa. Hi ha un contractista que el sol·licita, una direcció facultativa que té donar el vistobueno, que s’aprove per part dels tècnics i arquitectes de la casa. A partir d’ací es valora i s’inicia la modificació».

També Toni Francés, alcalde d’Alcoi, s’ha referit al cost del projecte per als alcoians. Insisteix que el Consistori ha de pagar el 20% des del principi i que el que no cotará diners a les arques muicipals és el Centre de Turisme d’Interior.

Cal recordar que el projecte compta amb un finançament del 50% dels fons europeus i del 30% de la Generalitat Valenciana. El 20% restant sí que correspon a l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *