El Museu Arqueològic d’Alcoi tanca fins a maig de 2024 per obres

Si estàs pensant visitar el Museu Arqueològic Municipal ‘Camilo Visedo Moltó’, et tocarà esperar fins a maig. Han començat les obres de rehabilitació i posada en valor de les infraestructures i el museu estarà tancat fins a maig de 2024.

“Amb esta actuació continuarem duent a terme uns dels objectius del nostre Govern, tindre una ciutat més accessible per a tota la ciutadania i també millorar l’eficiència energètica”, ha explicat Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural i Museus. I és que l’edifici en el qual es troba el museu és un palau renaixentista, construït entre 1572 i 1584 i declarat Monument d’Interés Artístic Nacional.

Per la seua naturalesa era essencial realitzar reformes estructurals i, com assegura l’edil, solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Es tracta d’un projecte que costarà mig milió d’euros aproximadament, 446.153,58 euros en concret. El 70% de l’import és finançat per la Diputació d’Alacant i el 30% restant, per la Generalitat Valenciana.

Entre les actuacions, es durà a terme la consolidació i millora de la mitgera i les façanes de l’edifici, la substitució o reparació de la fusteria, la substitució integral del sistema de climatització actual per un més eficient i l’adequació de l’edifici a la normativa d’accessibilitat (amb millores en els accessos i l’ascensor o la reforma dels banys). A més, es preveu reparar les humitats existents en el paviment de la planta baixa.

Inauguració Torre-Portal de Cocentaina

Les obres de restauració i posada en valor de la Torre-Portal de Cocentaina finalitzaven esta passada setmana. Es tracta d’una de les entrades a la ciutat d’Alcoi durant l’època medieval.

El projecte va sorgir dels Pressupostos Participatius i està inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà). Ha suposat una inversió de 145.960,81 euros (IVA inclòs) cofinançada a través dels Fons FEDER de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *