El Mal Passet de Cocentaina celebra vint anys del seu Concert de Festes

La Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet de Cocentaina s’ha encarregat un any més d’iniciar el compte enrere cap a les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Mártir que la capital del Comtat celebra aquest pròxim cap de setmana. Ho ha fet amb el seu tradicional Concert de Música Festera, una cita que ha complit enguany el seu vinté aniversari i que en aquesta ocasió va avançar la seua celebració al divendres anterior al tradicional ‘Dia dels Comptes’ i no es va dur a terme el diumenge previ a Festes com era habitual fins a hora.

Per a aquesta ocasió la Colla va preparar un repertori dividit en dues parts en el qual els músics van retre homenatge al Mestre Pérez Vilaplana, quan es compleixen 25 anys de la seua defunció, interpretant el conegut pasdoble Segrelles. En la primera part també van sonar la marxa cristiana L’Estratègia de Francisco Valor Llorens, la marxa mora Als Xafigueiros de Josep Vicent Egea Insa, el ballet Xafiguem de Mario Roig Vila i la marxa cristiana Saggitarie de Saül Gómez i Soler.

La vetlada va avançar amb la segona part en la qual de nou va sonar música de Pérez Vilaplana. En aquest cas va ser la marxa mora El Mahdí, la qual va incloure arranjaments de Marcos Giner i Mario Coloma. També el públic va gaudir de composicions com el ballet Ànima i Honor de Francisco Valor, el pas masero Adrià de Mario Roig, la marxa cristiana La Neta del Manyà de José Rafael Pascual i la marxa mora Llum Mossàrab també del compositor d’Ontinyent Saül Gómez.

El concert, en el qual se li va donar la benvinguda a Paula Sánchez com a nova integrant del Mal Passet, va ser presentat per Mari Nieves Pascual i va tindre també un vessant solidari. Els assistents van poder fer un donatiu a benefici de Aspromin i la jornada va acabar amb la interpretació de l’Himne de Festes amb lletra de Gerad Mur i Pérez així com música de José Insa Martínez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *