El descobriment del Cartell obri la Setmana Modernista d’Alcoi

Alcoi ha iniciat la Setmana Modernista que culminarà amb un intens cap de setmana en el qual la ciutat recordarà una de les èpoques més brillants del seu passat. El descobriment del cartell anunciador va marcar ahir el començament d’un intens programa d’actes que tant l’Ajuntament, com les entitats que participen en la cita, han preparat amb motiu de la sisena edició del certamen.

L’obra ja llueix en la Plaça d’Espanya, davant el Consistori, i la mateixa ha sigut creada per Michel Abiétar. En la mateixa es ret homenatge a Virginia Soler, la primera mèdic alcoiana col·legiada de la província d’Alacant a qui va dedicada la Fira Modernista d’enguany, i per a crear la peça l’autor ha emprat la tècnica de l’acrílic sobre un bastidor de fusta. El propi Michel Abiétar explicava en COPE ALCOI que era un cartell que també reflecteix la lluita de la dona per a arribar a ocupar llocs de responsabilitat en professions a les quals només arribaven els homes:

 

Des de l’Ajuntament d’Alcoi avançaven que hi ha molt bones previsions davant els dies grans de la Fira Modernista que se celebren el cap de setmana. Toni Francés (alcalde d’Alcoi) i Lorena Zamorano (regidora de Turisme) conviden també a tots a gaudir del certamen així com de l’àmplia oferta d’activitats que presenta per a enguany:

 

La Setmana prèvia a la Fira, repleta d’actes

Després de descobrir-se el cartell, els actes van succeint-se al llarg de tota la setmana. D’una banda els aparadors dels comerços del Centre ja estan ambientats amb temàtica modernista mentre que dilluns a la vesprada es va inaugurar una exposició centrada en la figura de Virgínia Soler que podem visitar en l’edifici de l’Antiga Escola Industrial. A tot això se li sumen visites guiades a aquesta última mostra cultural o una conferència que s’oferirà en la mateixa Escola Industrial aquest dimarts a les 19:30h titulada ‘Les ciències mèdiques al període modernista’. El dimecres destaca un taller solidari de barrets i tocats modernistes en l’Àgora, a partir de les 17:30h, o una gala organitzada pel Conservatori Elemental de Dansa d’Alcoi que podrem veure en el Teatre Calderón a les 19:30h. A la mateixa hora Keren Juan Alcolea impartirà en el CADA una ponència sobre ‘La publicidad y su influencia en las mujeres durante la etapa modernista’ i a les 19:45h donarà inici el Cineclub Modernista en la sala cultural de la Fundación Mútua de Levante. Finalment, dijous hi haurà dues sessions per a la representació ‘Titot Titot’ en el Centre Cultural Mario Silvestre, tant a les 17:30h com a les 19.30.

Aquestes iniciatives serviran per a obrir boca a la fi de setmana. Tots els actes previstos des del divendres els pots consultar ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *