El descobriment del cartell i el pregó anuncien la Setmana Santa d’Alcoi

Alcoi va obrir camí cap a la Setmana Santa dissabte passat amb l’acte del descobriment del cartell anunciador i el posterior pregó que es va dur a terme a l’interior de la parròquia de Santa María. Uns actes que van comptar amb l’organització de les Confraries de la ciutat i que van tindre el suport de la comunitat cristiana alcoiana i fins i tot de l’Ajuntament.

La vesprada va arrancar amb la benedicció de la ‘matraca’ que se situa a la part alta del campanar de Santa María i que ha sigut recuperada gràcies al treball de la Colla de Campaners d’Alcoi amb el suport del Consistori. Aquest instrument, que sonava ja antany, tenia com a principal objectiu substituir els tocs de campana durant els dies de la Setmana Santa per a anunciar l’inici dels actes religiosos o els cultes que tenen lloc en eixes jornades. Després, als peus del mateix campanar, va ser descobert el cartell anunciador de la Setmana Santa 2024 creat per a l’ocasió per María Bolufer Picó i una obra en la qual destaca la presència de la creu en primer pla abrigallada pel ‘Barranc del Sinc’ de fons. Seguidament va ser el torn del pregó i en aquesta ocasió les Confraries alcoianes van apostar per Don Agustín Tárraga per a efectuar una dissertació que es va centrar en la importància de commemorar els dies de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. A més va fer referència a les particularitats que té la Setmana Santa a Alcoi amb instants i moments que la fan única.

 

Els actes previs a la Setmana Santa d’Alcoi es reprenen el pròxim 16 de març amb l’inici del Septenari en honor a la Verge dels Dolors. La cita serà en la parròquia de San Mauro i San Francisco, cada vesprada amb missa a les 19:00h, i finalitzarà el 22 de març en el Divendres de Dolores que antecedeix al Diumenge de Rams.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *