El Castell de Festes d’Alcoi comença a aparéixer per la Plaça d’Espanya

Ha començat març i Alcoi s’endinsa ja en els preparatius cap a les seues pròximes Festes de Moros i Cristians en un any en què tot s’avança perquè La Glòria cau serà el 31 d’aquest mes en caure la Setmana Santa avançada en el calendari. L’ornamentació festera ja ha començat a aparéixer pels carrers de la ciutat i un dels primers elements que ha pres la Plaça d’Espanya és el Castell de Festes.

Els operaris s’afanyaven aquest matí en la col·locació de les tarimes sobre les quals quedara muntada la fortalesa i en els pròxims dies anirà prenent forma l’estructura d’aquesta. Finalment es col·locaran les torres i merlets que coronen l’escenari on discorren actes tan esperats com les Ambaixades del dia del Alardo, el Contraban o l’Aparició de Sant Jordiet en els minuts finals de la trilogia en honor a Sant Jordi. El mateix castell de Festes estarà llest per al 31 de març, Diumenge de Glòria, i l’endemà ja presidirà el descobriment del Cartell creat enguany per Joan Castejón.

També demà començarà la col·locació de l’Enramada de Festes i aquesta estarà llesta en uns quinze dies tal com va avançar en COPE ALCOI el regidor Jordi Martínez. Tot això després que s’haja tret a concurs el muntatge i retirada de la decoració després d’anys en què aquestes tasques les ha fetes la mateixa Brigada Municipal d’Obres. Les llums també s’encendran el 31 de març i s’il·luminaran així cada nit en les tres setmanes prèvies a les Festes de Moros i Cristians. Curiosament, enguany continuaran en marxa un dia després d’acabar els festejos, el dimarts 23 d’abril; per a retre homenatge així al patró en un dia en què hi haurà diversos actes religiosos en el seu honor coincidint amb la festivitat litúrgica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *