El Ban i la Cavalcada deixen Alcoi quasi al 100% d’ocupació hotelera

El 2024 ha començat a Alcoi amb la celebració dels dies més màgics de l’any. La trilogia nadalenca a la nostra ciutat va arrancar amb la desfilada de Les Pastoretes, dissabte passat 30 de desembre a la vesprada. A este acte es van sumar el Ban Real i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

Les xifres que deixa el Nadal reflectixen que l’ocupació ha estat al 98% en els allotjaments urbans de la ciutat: hotels, hostals i pisos turístics amb llicència en la nit del 5 de gener. Si incloem en el càlcul a les cases rurals i hotels amb encant del terme municipal, la taxa es situa en el 86,44%.

Les xifres, asseguren des de l’Ajuntament d’Alcoi, són millors que les registrades l’any passat, quan la taxa urbana va ser del 95,54% i la total del 85,85%.

Una altra xifra destacada és la de consultes a l’oficina de Turisme d’Alcoi. En 2024 han augmentat un 9% respecte a l’any anterior. És cert que s’observa una tendència a la baixa en les visites presencials. Això es deu al fet que moltes de les consultes es fan per la web, sent enguany un total de 22.750 usuaris únics els que han accedit. L’any passat van ser 16.442. Quant al nombre de visites, han sigut 57.565, enfront de les 24.425 del passat any.

En este sentit, sembla que la pandèmia està totalment superada. “Estem en xifres sensiblement superiors a les anteriors a la pandèmia. És a dir, a les de l’any 2019, que va ser dels millors anys que va tindre esta ciutat en matèria turística. Això vol dir que ‘Alcoi, Ciutat del Nadal’ no sols ha resistit, sinó que s’ha convertit en una marca tractora per a la dinamització turística de la ciutat”, ha assegurat Lorena Zamorano, edil de Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *