El Ateneu Musical de Cocentaina sorprén en el seu 37 Concert de Música Festera

Una aposta arriscada i superada amb molt bona nota. Així pot definir-se el brillant concert de música festera que va oferir anit l’Ateneu Musical de Cocentaina al pati d’armes del Palau Comtal a les portes dels dies grans de les Festes en honor a Sant Hipòlit Mártir. La cita, que va aconseguir en aquesta ocasió la seua 37 edició, no va defraudar al públic i va destacar per recuperar peces festeres que en moltes ocasions han caigut en l’oblit però que són clau dins de l’evolució d’aquest gènere.

El Ateneu, sota la direcció de José Miguel Fayos, va arrancar la primera part fent un homenatge al seu fundador i va interpretar el pasdoble Als Amics de José Insa Martínez donant pas després a un variat repertori en el qual van sonar peces com la marxa mora Lumo, de Ramón Ramos Villanueva, o la marxa cristiana David de Ramón García i Soler. També els músics van tocar el pasdoble simfònic Juan Guillem ‘Zacarés’, de Juanjo Guillem Piqueras, i la marxa cristiana Tot Compartit de Josep Vicent Egea Insa abans de donar pas a la marxa muslim Abencerrajes y Cegríes de Gonzalo Blanes.

La segona part va mantindre el nivell de l’anterior i va començar amb la interpretació de la marxa valenciana La Flor del Taronger, de Miguel Asins Arbó, continuant amb la marxa cristiana Canticum de José Miguel Fayos. El públic també va gaudir de la marxa mora de Rafael Mullor Al Primer Tro, el pasdoble Les Arenes de Manuel Morales o la marxa cristiana Xandri del murer José Rafael Pascual. Finalment va sonar entre els murs de l’històric Palau Comtal la marxa mora Mascarada Festera del recordat Amando Blanquer Ponsoda, una peça transcrita i revisada en 2023 per Rubén Penadés Silvestre.

El concert, presentat pel jove Curro García Colomina, va finalitzar amb la interpretació de l’Himne de Festes després dels parlaments dels Presidents de la banda (Rafa Faus) i de la Junta de Festes (Rafael Monar).  Com sol ser habitual, van acudir a l’acte alguns dels autors de les peces i ells mateixos es van encarregar de dirigir als músics durant la interpretació. Aquesta vegada no van faltar al Palau Ramón García i Soler, Juanjo Guillem, Josep Vicent Egea Insa, Rafael Mullor Grau o José Rafael Pascual Vilaplana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *