El 9 d’Octubre agafa un nou impuls a Alcoi amb gran participació

La festivitat del 9 d’Octubre ha sigut la protagonista a Alcoi aquest cap de setmana amb la celebració d’actes consolidats, que tenen gran acceptació entre el públic, però també, la introducció de nous que han tingut molt bon acolliment. La calor i les altes temperatures han acompanyat les celebracions entorn del Dia de la Comunitat Valenciana i això ha propiciat una destacada a afluència a la Fira de La Glorieta o al ‘Correfocs’.

Precisament aquest últim va obrir el gruix de la programació el divendres a la vesprada amb un impressionant espectacle a càrrec de  ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar que va omplir de llum i color els carrers del Centre de la ciutat. Un castell de focs artificials va posar l’apoteòsic final en La Bandeja hores després que obrira oficialment la Fira Tradicional i del Llibre en Valencià en La Glorieta. Allí hem pogut gaudir durant aquest llarg cap de setmana de més de trenta parades que oferien des de menjar a articles locals passant per artesania o llibres d’autors valencians. Tot això acompanyat d’actuacions musicals, tallers per als més xicotets i fins i tot la primera edició del Concurs de Paelles que ahir diumenge va resultar ser tot un èxit de convocatòria. Les mateixes paelles es van cuinar al carrer Sant Bonaventura i després els participants es van traslladar al cèntric parc per a menjar entre un gran ambient festiu.

La jornada central del 9 d’Octubre ha estat reservada per a l’acte institucional que s’ha celebrat al migdia d’aquest dilluns en el Teatre Calderón. Allí s’han entregat els premis 9 d’Octubre, que han recaigut enguany en Paco Blay i el Centre Cultural Ovidi Montllor, en un acte conduït per l’icònic Xavi Castillo que ha inclòs la lectura del manifest de la mà de l’actor Pep Sellés. Aquest últim ha posat sobre la taula reivindicacions com continuar posant en valor la llengua valenciana o mantindre l’aposta per la cultura alcoiana executant projectes tan esperats com la reforma del Teatre Principal. També s’ha fet un reconeixement als regidors de l’anterior legislatura que han abandonat ja la Corporació Municipal i la música ha sigut la protagonista amb un concert protagonitzat per la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi dirigida per Francisco Valor. La cerimònia ha inclòs el discurs de l’alcalde, Toni Francés. i ha finalitzat amb una innovadora posada en escena de la companyia de dansa aèria de Sara Bernabéu fusionada amb peces tradicionals com ‘La Muixeranga’ interpretada per components de les agrupacions locals Rebuig, La Cordeta, Barxell i La Degollà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *