Debat sectorial: produir biogàs per a millorar la competitivitat de les empreses a Alcoi

La indústria a Alcoi travessa un moment complicat. La falta de sòl de qualitat perquè les empreses s’assenten o cresquen o la pèrdua d’indústries obliguen al fet que es duguen a terme polítiques que revertisquen la situació. I és que Alcoi, que abans era una ciutat industrial, ha vist com aquest sector ha passat a un segon pla davant l’auge dels serveis.

En aquest sentit, propostes hi ha moltes. Els principals partits polítics han fet aquest dimarts balanç de la situació econòmica de la ciutat en el debat organitzat per Cope Alcoi.

Des de Compromís, a més de potenciar l’atracció d’empreses tecnològiques, aposten per augmentar la competitivitat de les companyies que ja hi ha a la ciutat. I, per a això, creuen que cal invertir en noves energies. Álex Cerradelo, candidat de la formació, ha posat sobre la taula la possibilitat d’acollir-se a ajudes de l’Administració autonòmica per a produir biogàs i disminuir costos en electricitat.

 

I és que la Comunitat Valenciana s’ha marcat l’objectiu d’impulsar una nova indústria de producció de biogàs. Pretenen arribar a 2030 amb 100 plantes i 6.000 empleats.

El PSOE defensa que les dades d’ocupació reflecteixen com la situació econòmica ha millorat a la ciutat, encara que són conscients que hi ha marge de millora. “Al juny de 2011 hi havia 7.200 aturats a Alcoi, a l’abril de 2023 hi ha 4.628. La primera dada és de l’últim Govern del Partit Popular i el segon, el de l’últim mes”, apunta Alberto Belda, regidor d’Indústria i número 7 de la candidatura socialista.

No obstant això, el Partit Popular assegura que, malgrat aqueixes dades de l’atur, els alcoians es veuen obligats a buscar treball fora d’Alcoi i, per això, urgeix crear nous metres de sòl industrial. Així ho assegura Lirios García, número 4 de la candidatura popular.

 

L’oposició insisteix que la situació de la indústria no passa pel seu millor moment. Belda, per part seua, defensa les actuacions que s’han dut a terme, com promoure les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) dels polígons de Cotes Altes i Cotes Baixes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *