Balanç positiu per a unes brillants Festes d’Alcoi 2024

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi del 2024 van finalitzar el dilluns però la ciutat encara tenia ahir actes preparats per a retre homenatge al patró, Sant Jordi. I és que el 23 d’abril, festa litúrgica del sant, ha coincidit enguany en el conegut com a Dia del Descans en haver-se avançat la trilogia festera a la fi de setmana.

Hui també és dia de fer els primers balanços després d’unes espectaculars Festes. Des de l’Ajuntament, malgrat que són conscients que genera controvèrsia el fet de no declarar festiu el 23 d’abril, asseguren que passar la trilogia a cap de setmana és tot un encert. Ho destacava l’alcalde de la ciutat; Toni Francés:

 

També des de l’Associació de Sant Jordi qualifiquen de brillants les Festes que acaben de finalitzar. Juan José Olcina, president de la màxima entitat festera, posa l’accent en el compliment de tots els actes:

 

Els Càrrecs Festers han sigut protagonistes de la trilogia. Daniel Cano (Capità Cristià de la Filà Alcodianos), Santiago Castelló (Alferes Cristià de la Filà Aragonesos), Jordi Peidro (Capità Moro de la Filà Mudèjars) i Kiko Cano Arjona (Alferes Moro dels Abencerrajes); coincideixen que acaben de viure un somni:

 

 

 

 

També el Sant Jordiet 2024, Mauro Abellán Bravo, ens afirmava abans de l’Aparició que el moment de llançar les fletxes del Castell era una cosa que estava esperant amb il·lusió. En idèntiques paraules s’expressava el seu pare, Manuel Abellán:

 

Finalment vam poder parlar amb els Ambaixadors. Oscar Martínez (Ambaixador Moro) i Tono Delgado (Ambaixador Cristià) es mostraven satisfets per la tasca duta a terme:

 

 

És la valoració final d’una gran festa en honor a Sant Jordi que ja forma part del record. Tot l’esdevingut en aquestes jornades ho pots rememorar amb les diferents cròniques i galeries d’imatges a través de la nostra web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *