Avanzar demana ampliar l’accés de les persones amb diversitat funcional als actes festers a Alcoi

Unes Festes de Moros i Cristians amb major accessibilitat per a les persones amb diversitat funcional. Això és el que demanen des de l’Associació Avanzar. “És una reivindicació de fa molts anys. Nosaltres tenim un lloc reservat en el Parterre per a veure les Entrades. Ens agradaria que hi haguera llocs accessibles al llarg de tot el recorregut, és a dir, en diversos punts”, demana Modesto Satorre, Relacions Públiques de l’Associació, en declaracions a Cope Alcoi.

I és que, de moment, només les Entrades compten amb un espai per a les persones amb mobilitat reduïda. En el cas de les Ambaixades, sí que hi ha una zona amb intèrpret per a gent amb sordesa. Des d’Avanzar volen anar un pas més enllà. No obstant això, entenen que la pròpia idiosincràsia de les Festes complica el treball. “Hi ha dificultats, però amb el temps es poden esmenar. Dins de les possibilitats que presenta, amb la bona voluntat dels polítics i de la gent en general podrem gaudir d’aquestes magnífiques festes”.

A la petició d’ampliar els punts en les Entrades se suma la de facilitar una zona per a persones amb diversitat funcional durant la processó de Sant Jordi i les Ambaixades. Des de Podem també reivindiquen un major i millor accés als actes festers. “Són unes festes reconegudes a nivell turístic internacional i resulta que les persones amb diversitat funcional tenen problemes per a poder gaudir-les”, lamentava Trini Rubio, alcaldable de Podem, durant el debat sectorial de Cope Alcoi del passat dijous.

Per aquest motiu, aquest dimarts portaven al Ple una petició perquè es millorara aquesta situació. “Només les Entrades compten amb un únic espai per a persones amb mobilitat reduïda. Una zona que té les seues limitacions. Sembla que l’any passat no disposava de baranes per a delimitar-la i això va suposar problemes per a les persones que van intentar accedir. A més, ens han traslladat que només cabien aproximadament tres cadires”.

Des de l’Ajuntament, el vicealcalde, Jordi Martínez, es va mostrar favorable a atendre les peticions que arriben des de les associacions per a ampliar i millorar el servei. El reservar un espai està bé, però potser hauríem d’anar una mica més enllà i afavorir un accés lliure. Quan hi haja aquest tipus de peticions, poder posar-nos d’acord amb l’Associació per a poder facilitar una o diverses cadires en altres punts del recorregut”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *