Avant Els Cristians !!!

Alcoi viu un dels dies més esperats de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, el dia en què els bàndols de la creu i de la mitjana protagonitzaran unes espectaculars Entrades a la ciutat. La jornada ha començat amb la Primera Diana i ara totes les mirades se centren ja en la desfilada de les forces de Jaume I. L’Entrada Cristiana  està en marxa després que minuts abans de les 10:30h s’haja donat l’ordre de ‘Avant l’Entrà’ des de l’emblemàtic balcó del Partidor.

 

Els heralds i trompeters obrin la comitiva en la qual també trobem una important novetat. I és que la Policia Nacional compleix en aquest 2024 ni més ni menys que 200 anys de presència a Alcoi i per a celebrar-ho prendran part de manera especial en les pròximes Festes de Moros i Cristians. Van a obrir tant l’Entrada Mora com la Cristiana amb una unitat especial de cavalleria procedent de València i vestida de gala per a l’ocasió. Una iniciativa que busca retre homenatge al Cos Nacional de Policia dins d’un dels actes més esperats de la Festa alcoiana “vam fer la proposada mesos arrere i considerem que és una bonica manera de recordar l’efemèride al carrer. Ho fem, a més, en les Festes de Moros i Cristians que tanta transcendència tenen en l’aspecte turístic i econòmic, unes celebracions que són un emblema d’aquesta ciutat“, comentava setmanes enrere Jesús Sánchez, inspector Cap de la Policia Nacional a Alcoi.

En l’Entrada Cristiana d’aquest 2024 acapararan totes les mirades Daniel Cano Canales (Capità Cristià de la Filà Alcodianos) i Santiago Castelló Brotóns (Alferéz de la Filà Aragonesos). Els Vascos marcaran l’equador de la desfilada amb la seua Esquadra del Mig i també aplaudirem als Mossàrabs que celebren 100 anys de presència en la Festa amb una Esquadra Especial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *