Arranca la Festa a Alcoi

La vesprada d’aquest divendres 19 d’abril marca l’inici de les esperades Festes de Moros i Cristians d’Alcoi en honor a Sant Jordi. La Festa del Pasdoble, en la qual les bandes tenen tot el protagonisme, ha donat inici a una frenètica vesprada del ‘Dia dels Músics’ que culminarà amb la interpretació de l’Himne de Festes en la Plaça d’Espanya quan estiga fosquejant.

Participen en la Festa del Pasdoble 2024 un total de 24 bandes i 4 grups de dolçaines i tabals d’Alcoi. De totes elles,  18 prenen part en el concurs de bandes, que està reservat exclusivament per a les corporacions de fora d’Alcoi. Una vegada que totes les formacions musicals estiguen col·locades s’acostarà un dels moments més esperats de la Festa alcoiana, la interpretació de l’Himne de la Festa. La flautista alcoiana, Blanca Carbonell, serà l’encarregada de dirigir el Himne de la Festa de Gonzalo Barrachina «quan m’ho van dir em vaig quedar sorpresa i ja vaig començar a pensar com a seriosa eixe moment, però he tingut tanta activitat en els últims mesos que he deixat d’imaginar-lo perquè el que vull és viure’l en primera persona«, comptava la protagonista en declaracions a COPE ALCOI hores abans de viure el  màgic moment.

La posterior ‘Nit de l’Olla’, amb les últimes ‘Entraetes’ d’aquest cicle fester seran el pòrtic a eixos dies grans estant previst que en les Entrades de demà prenguen part més de 12.000 persones. Diumenge retrem homenatge al patró Sant Jordi, amb diferents actes religiosos en el seu honor, destacant la presència de Monsenyor Enrique Benavent (Arquebisbe de València) per a oficiar la Missa Major. El dilluns més de 3.000 quilos de pólvora acomiadaran els festejos en les batalles d’arcabusseria i ja a la nit Mauro Abellán Bravo, Sant Jordiet 2024, acomiadarà els Moros i Cristians amb l’Aparició en la qual llançarà unes 20.000 fletxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *