Alcoi venera a Sant Maure 403 anys després de la seua elecció com a patró

Alcoi ha retut homenatge durant aquest cap de setmana a Sant Maure Màrtir amb diferents actes religiosos en honor a qui és el seu patró des del 1620. I és que durant aquests dies s‘han complit 403 anys des de l’elecció del màrtir com a intercessor abans els greus terratrémols que patia en aquell moment la ciutat.

Els dies grans de la festivitat han estat marqueu-vos pel descobriment del cartell anunciador el passat 3 de novembre, una obra creada per Raül Llopis i que ha lluït durant les últimes setmanes en la façana del temple de Sant Maure i Sant Francesc. També va destacar la posada en escena del sainet ‘Rasemo’, a càrrec del Grup de Teatre de Sant Maure, dins de la desena gal·la benèfica Somriures per Somriures que va recollir donatius a benefici de l’Associació d’Alzheimer de la nostra ciutat. No han faltat iniciatives com la recollida d’aliments de primera necessitat destinats a ASROHAL, les campanyes de donació de sang o de sensibilització per a ser donants d’òrgans i la visita dels col·legis alcoians al patró.

Ja el dijous va arrancar el Tridu i durant eixos després de dies van destacar els oficis religiosos però també moments significatius com una vigília d’oració i adoració al Santíssim Sagrament o la representació de l’auto sacramental Mauro, un Sant per a Alcoi de la mà del Grup Jove de Teatre de la mateixa Associació de Sant Maure Màrtir. Finalment el dissabte es va imposar la medalla del patró als batejats amb el nom de Maure i també al Sant Jordiet de 2024 que curiosament porta el nom del patró de la ciutat. Un altre dels instants rellevants va ser la processó claustral amb l’exposició del Sagrat Copó  en el tronc de l’olivera situada en l’altar, un fet que va recrear el que van fer els nostres avantpassats en 1620 quan els terratrémols van propiciar l’elecció de Sant Maure com a sant patró.

El dia gran de la festa va ser ahir diumenge i en aquesta jornada va destacar una missa solemne al migdia en la qual la presidenta de l’Associació de Sant Maure, Ana María García, va llegir l’acta original on va quedar plasmat el nomenament del màrtir com a patró fa més de quatre-cents anys. Don Camilo Bardisa, Vicari Episcopal de la Vicaria a la qual pertany Alcoi, es va encarregar de presidir una celebració en la que també la Confraria del Santíssim Crist Agonizante fou nomenada com a associat d’honor de Sant Maure. La celebració va acabar amb la veneració de la Relíquia, donada pel Real Col·legi del Corpus Christi de València a la ciutat, i hui finalitzaran els festejos amb una missa d’acció de gràcies a les 19:00h a l’església de Sant Maure que servirà també d’homenatge als difunts de l’Associació que s’encarrega de mantindre viva la devoció al patró d’Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *