Alcoi ret homenatge a Sant Jordi en un 23 d’abril després de Festes

Alcoi va rendir tots els honors a Sant Jordi en un 23 d’abril inèdit que va coincidir amb el ‘Dia del Descans’ després de les Festes de Moros i Cristians. I és que el fet d’haver avançat la trilogia festera per a fer-la coincidir en cap de setmana va portar a l’Associació de Sant Jordi a organitzar diferents actes religiosos en honor al patró en el dia de la seua festivitat litúrgica.

En la jornada va destacar una senzilla processó que va començar a les 19:30h des de l’església titular de Sant Jordi, amb la participació de nombrosos devots que van acompanyar la imatge de ‘El Xicotet’. Els càrrecs festers i el Sant Jordiet 2024 (Mauro Abellán Bravo) també van ser presents, juntament amb la representació clerical presidida pel Pare Don Jesús Fuentes, Vicari de Sant Jordi, portant la Relíquia del màrtir. La comitiva va ser tancada per part de la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde Toni Francés, i l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi amb el president, Juan José Olcina; al capdavant. Una vegada en la parròquia de Santa Maria, es va oficiar una emotiva missa solemne d’acció de gràcies per les festes recentment concloses. L’eucaristia va estar a càrrec de l’alcoià Don Camilo Bardisa, Vicari Episcopal de la Rectoria VI de la Diòcesi de València a la qual pertany Alcoi, i en la seua homilia, va destacar el paper central que Sant Jordi té en la fe dels alcoians. A més va remarcar l’esforç realitzat per tots els involucrats en l’organització de la Festa i va tindre paraules d’agraïment tant per a Capitans  Alferes com per al Sant Jordiet Mauro Abellán.

En finalitzar l’ofici, la imatge de Sant Jordi ‘El Xicotet’, al costat de la seua Relíquia; van tornar al temple del patró entre el volteig general de campanes. La jornada va culminar amb una apoteòsica Mascletà nocturna en la Plaça de l’Ajuntament, posant així un brillant colofó a les festes del 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *