Alcoi rendeix tots els honors a Sant Jordi

Encara que el calendari ens recorda que no és 23 d’abril, la ciutat ha viscut en aquest diumenge una intensa jornada d’homenatge al patró Sant Jordi en el dia en què es commemora la seua festivitat dins de les Festes de Moros i Cristians. El 21 d’abril ha culminat amb la Processó General i l’acte ha reunit també nombrós públic pels carrers del Centre.

A les set i mitja de la vesprada, ha partit la comitiva des dels voltants del Casal de Sant Jordi prenent part en la mateixa festers i festeres portant ciris, així com la totalitat de les Filaes. En la part central ha destacat la presència dels quatre càrrecs festers d’enguany, una responsabilitat que fan realitat Daniel Cano (Capità Cristià de la Filà Alcodianos), Santi Castelló (Alferes Cristià de la Filà Aragonesos), Jordi Peidro (Capità Moro de la Filà Mudèjars) i Kico Cano (Alferes Moro de la Filà Abencerrajes). Mauro Abellán Bravo, portant la bandera que l’acredita com a Sant Jordiet 2024, ha saludat a les nombroses persones que s’amuntegaven en les voreres al llarg del trajecte i ha precedit a la imatge eqüestre de Sant Jordi arrossegada per l’habitual yunta de bous. La Relíquia de Sant Jordi ha donat pas a la representació clerical de la Processó General encapçalada per Don Jesús Fuentes com a titular de les parròquies del Centre d’Alcoi. Finalment ha destacat la presència de l‘Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, amb el seu president Juan José Olcina al capdavant, i part de la Corporació Municipal amb l’alcalde; Toni Francés, en un lloc central.

A l’arribada a l’església del patró, Sant Jordi ha sigut rebut amb la disparada d’un vistós castell de focs artificials mentre la llum de les bengales il·luminava el camí del Sant cap al lloc en el qual els alcoians el venerem durant tot l’any. Finalment, s’ha donat a besar la relíquia a càrrecs festers, fidels i devots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *