Acaba el Nadal i arriba el fred a Alcoi amb baixada important de les temperatures

La segona setmana del mes de gener de 2024 porta importants canvis a Alcoi quant a l’oratge es refereix. Acaba el Nadal i els Reis de l’Orient han deixat fred d’hivern i fins i tot una baixada notable de temperatures que ja s’ha notat aquesta matinada amb valors pròxims als 0 graus en el nucli urbà de la ciutat.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia assenyalen que hui dilluns tindrem en la capital de l’Alcoià alternança de núvols i clars amb temperatures màximes de 12 graus en les hores centrals del dia mentre que les mínimes seran de 0 en la matinada. A partir de demà arriben canvis significatius amb augment de la nuvolositat, probabilitat de ruixats i fins i tot arribada de la neu. Per al dimarts 9 de gener s’esperen cels coberts, amb pluges a partir de la vesprada, i les temperatures màximes se situaran entorn dels 8 graus en les hores centrals del dia sent les mínimes de 3 graus. La inestabilitat seguirà el dimecres amb un 95% de probabilitat de ruixats durant tota la jornada situant-se la cota de neu en els 1.500 metres d’altura, fet que pot portar les primeres nevades de l’any als cims més alts de les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat. Per al 10 de gener les màximes arribaran als 13 graus i les mínimes seran de 3 en la matinada. Aquesta inestabilitat seguiria el dijous amb cels coberts, que es despejarien de cara a la vesprada, de nou pluges i cota de neu que continuaria baixant fins als 800 metres arribant eixe dia als 7 graus de màxima i als 3 de mínima.

Amb fred entrarem en el cap de setmana i tant divendres com dissabte tindrem alternança de núvols i clars, dues jornades amb màximes de 10 graus i mínimes de 2. A partir del diumenge canviaria la situació i es recuperarien les màximes fins a arribar als 18 graus, amb alternança de núvols i clars, i unes mínimes que estaran en els 5 en la matinada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *