Rescaten a un home atrapat en el seu vehicle per la pluja prop d’Alcosser

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant han actuat aquest matí en el rescat d’un home d’avançada edat. L’actuació s’ha produït al voltant de les 07:50h del matí i l’home es trobava atrapat en un cotxe de l’aeròdrom de Alcosser, sense poder eixir, i envoltat d’aigua per les fortes pluges.

Després de rebre l’avís, s’ha mobilitzat al parc de Cocentaina amb membres de l’equip de rescat que van acudir al lloc dels fets per terra. Després van arribar al vehicle, que es trobava envoltat per un fort corrent d’aigua, i gràcies a una cadena humana formada per diversos bombers van poder extraure a l’home de l’interior del cotxe per la finestreta del conductor. L’home no presentava lesions aparents però va quedar sent atés per una ambulància en el lloc del rescat.

En les tasques han participat una Unitat Comandament Prefectura (UMJ), una Bomba Urbana Pesada (BUP) i un Furgó Salvaments Varis (FSV). També han estat actuant un sotsoficial de rescat, un sergent, un cap i sis bombers del Parc de La Muntanya.

Avís taronja per fortes pluges

La situació climatològica estarà marcada per la inestabilitat en el que resta de setmana. Des de l’AEMET mantenen actiu l’avís taronja per a fortes pluges, amb caràcter tempestuós, tant per al dimarts com per al dimecres. Fins a meitat de demà se superaven els 100 litres per metre quadrat, segons AVAMET, en poblacions del Comtat com a Planes, Muro, L’Orxa, l’Alqueria d’Asnar, Gaianes, Beniarrés, Alcosser, Agres o Cocentaina. La part més dura del temporal se l’emporta la Vall d’Albaida on ja se superen els 200 litres per metre quadrat en l’Ombria dels Frares d’Ontinyent.

Apuntar que les temperatures no patiran molts canvis i les màximes estaran al voltant dels 18 graus en les hores centrals del dia fins a meitat de setmana i de cara al dijous podrien superar per la mínima els 20 graus. En canvi les mínimes oscil·laran al voltant dels 14 graus en les matinades tal com destaca la previsió de l’AEMET a data de 22 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *