Les noves dates de la Mostra de Teatre d’Alcoi convencen al sector de les arts escèniques

Arranca la Mostra de Teatre d’Alcoi de 2023. Una setmana en la qual Alcoi acull 23 espectacles, huit d’ells d’estrena, als Teatres Calderón, Salesians, Principal, Centre Cultural, IVAM CADA i Sala Ágora.

Una Mostra que, a diferència d’anys anteriors, té lloc a la fi d’octubre. Este canvi de dates busca poder facilitar la presència dels professionals del sector de les arts escèniques. I és que en estos moments s’estan creant les programacions per a la pròxima temporada, per la qual cosa a les companyies els interessa que els espectacles es mostren ara. No obstant això, entre maig i juny, els mesos en què se celebrava la Mostra fins ara, les programacions ja estan tancades. “Permet comptar també amb més estrenes d’espectacles, ja que és ara quan s’estrenen”, ha explicat Miquel Santamaría, director de la Mostra, en declaracions a Cope Alcoi.

Quant a l’acceptació del públic, caldrà esperar fins la setmana vinent per a saber com ha sigut. “A partir de la setmana que ve es podrà valorar si ha sigut millor. Ara com ara veiem que la reacció en general està sent bona. Hi ha gent que ens està donant eixe suport”, ha assegurat Kuki Guillem, edil de Cultura, en declaracions a Cope Alcoi.

També les noves dates afavoreixen als centres educatius. “De cara als col·legis i instituts, no coincideix amb l’època d’exàmens”, afig Guillem.

Programació dilluns 23 d’octubre

Esta vesprada el Teatre Principal acollirà la inauguració de la Mostra. Quant a la programació per a este dilluns destaca Cosnciència, obra de teatre oferida per La Dependent, en el Principal a partir de les huit de la vesprada.

A les sis de la vesprada el Va salar CADA acollirà Oreto i els formigues, teatre d’objectes de la companyia Paraules d’Aire. En el Calderón, a les deu i mitja, Begoña Tena representarà l’obra teatral Viva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *