Avança el procés per a la construcció d’una rotonda en l’entrada nord d’Alcoi

Alcoi comptarà amb una nova rotonda en l’entrada nord de la ciutat, en l’avinguda de València. Una inversió d mig milió d’euros, aproximadament, que seran a càrrec del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Així es va aprovar en el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Alcoi d’aquest divendres 23 de desembre. La proposta va contar amb els vots a favor de tots el grups polítics menys Guanyar Alcoy, que es va abstindre.

A banda de la construcció de la carretera, el text contempla la cessió al Consistori de tram de la carretera N-340 en el seu pas per Alcoy, on es durant a terme les obres.

Toni Francés, alcalde de la ciutat, ha destacat en declaracions a Cope Alcoi la importància del projecte. «Es tracta d’una rotonda molt reivindicada i necessària, ja que és un dels principals accessos a la ciutat i a un dels polígons industrials més importants d’Alcoi. Prompte sera una realitat». Des de l’Ajuntament expliquen que la construcció d’una rotonda permetrà reordenar el trànsit i suposarà una infraestructura que impulsarà la mobilitat sostenible i millorarà la seguretat viària.

Els detalls del projecte

I per a poder construir la rotonda, a més, s’ha de reurbanitzar la zona. Es dotarà a l’entorn de voreres amb un ample mínim de 1,80 metres. També s’inclourà un carril bici de dos metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta. El que es pretén generar amb aquests canvis, en relació amb la Xarxa de Carreteres de l’Estat, és un entorn urbà més accessible, inclusiu i sostenible. Tot açò amb l’objectiu que persegueix el Consistori de la descarbonització de la mobilitat urbana i la millora de la qualitat de l’aire a través de la potenciació dels trajectes a peu i amb bicicleta.

Ara, el pròxim pas és la licitació de l’execució de les obres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *